Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σειρά προσφυγών κατά της Ελλάδας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (της ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας ΦΩΤΑΚΗ).--

Σειρά προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγιναν χτες εναντίον της Ελλάδας, όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, οι τρεις από αυτές αφορούν στην παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον και την ανάγκη βελτίωσης της προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης τον καθαρισμό της Λίμνης της Κορώνειας, η οποία υπόκειται σε σοβαρή μόλυνση εξαιτίας βαρέων βιομηχανικών και γεωργικών αποβλήτων, που εναποτίθενται σ' αυτήν. Παράλληλα υπάρχει προσφυγή της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τη μεταφορά της οδηγίας των εκπομπών ρύπων.

Δε σταματάμε όμως εδώ, αφού υπάρχουν ακόμα δύο προσφυγές εναντίον του ελληνικού κράτους. Η πρώτη, είναι για την τεχνική βοήθεια στους αγρότες, και αφορά σειρά παρατυπιών, βάσει των οποίων έγινε η ανάθεση των συμβολαίων για τη βελτίωση της τεχνικής υποστήριξης των αγροτών.

Η επόμενη επίσης αφορά παρατυπίες που πραγματοποιήθηκαν στο διαγωνισμό για το Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στο Λαύριο. Οπως επισημαίνεται ο διαγωνισμός που διεξήγαγε η ΔΕΗ για την οικοδόμηση του εργοστασίου, κάθε άλλο παρά διαφανής ήταν. Αφού η Κομισιόν διαπίστωσε ότι καμία από τις δυο εταιρίες δεν πληρούσε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρώτη θεωρείται ως μη εξειδικευμένη, ενώ η άλλη δε συμπεριλάμβανε στην προσφορά συντήρηση του εργοστασίου για μεγάλο μετέπειτα διάστημα, όπως όριζε η προκήρυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ