Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ωσπου τα τρακτέρ...

...να οργώσουν τα «διευρωπαϊκά δίκτυα»

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι

Είναι η στάση διαφόρων δυνάμεων που προσπαθούν να μη τα σπάσουν με τους αγρότες, την ώρα που με τις «εποικοδομητικές» προτάσεις τους ενισχύουν την κυβερνητική προπαγάνδα σε βάρος των αγροτών.

Κανένα ξάφνιασμα. Εχει και συνέπεια και συνέχεια αυτή η στάση.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έχουν χειροκροτήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τώρα σπέρνουν αυταπάτες περί «ριζοσπαστικής αναθεώρησής» της. Οι ίδιες δυνάμεις που έχουν καλλιεργήσει και συνεχίζουν να προβάλλουν το μύθο πως η αγροτική παραγωγή στηρίζεται σε επιδοτήσεις της ΕΕ. Οτι για τα προβλήματα των αγροτών δε φταίει τίποτα άλλο παρά το ξερό κεφάλι και η κουτοπονηριά τους.

Γαργάρα για την ομολογημένη επιδίωξη να πέσει στο 8% ο αγροτικός πληθυσμός. Γαργάρα για την ομολογημένη επιδίωξη να συγκεντρωθεί η γη στα χέρια λίγων.

Κάτι χρόνια πριν λέγανε στους αγρότες να φυτεύουν αντί για βαμβάκι ...ακακίες. Οπου να 'ναι θα σκάσουν μύτη και οι μελέτες για «απίδια Μπόρα - Μπόρα» καθώς διαπιστώνεται πως μετά από τις καταστροφές από το τσουνάμι παρουσιάζεται έλλειψη αφροδισιακών λαχανικών...

Είναι η ίδια λογικήπου λέει στους εργάτες πως για την ανεργία δε φταίει τίποτα άλλο παρά η έλλειψη κατάρτισης. Και δώσ' του το ένα μετά το άλλο τα «διά βίου» προγράμματα.

Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης λέει ανοιχτά ό,τι και χτες. Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα, ανεβάστε τα όρια σύνταξης, μειώστε τις εισφορές, έλεγε χτες, τα ίδια ζητάει και σήμερα.

Δε βγαίνει, όπως ο ΣΥΝ, να δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ως αιτήματα να παρουσιάζει ...το κυβερνητικό σχέδιο!

Τα καλύτερα έρχονται μετά: Ηδη αφήνουν στην άκρη το παραμύθι περί «ακριβών εργατών» και αρχίζει η προβολή της «χαμηλής παραγωγικότητας».

Δε φτάνει να πεινάς, πρέπει και να χοροπηδάς.

Βρίσκουν και τα κάνουν...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ