Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αλλαξαν» τα πράγματα... (2)

Δεν πρόλαβε το ΚΚΕ να διατυπώσει την εκτίμηση ότι και ο αυτός ο νόμος, ο περί τον «βασικό μέτοχο», θα λειτουργήσει ως «τροχονόμος συμφερόντων» στο χώρο των ΜΜΕ και μια μέρα μετά την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου «βουίζει» ο τόπος για τη μεταπώληση του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος ΑΕ» από τον Μπόμπολα στον Αγγελόπουλο...

*

Ανεξάρτητα από το πώς και πού θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο επιχειρηματιών, ανεξάρτητα από το αν και πώς θα «κλείσει» η δουλιά, η ουσία βρίσκεται στο μοντέλο, βάσει του οποίου θα κινηθεί η ...«αλλαγή», η «εξυγίανση» και, κυρίως, η ...«πάταξη» της διαπλοκής στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο: «Φύγε εσύ - έλα εσύ»!

*

Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η αποχώρηση (;) από το χώρο των ΜΜΕ ενός εμπλεκόμενου στις δοσοληψίες με τα μεγάλα κρατικά έργα, είναι μια ...«πρόοδος». Προφανώς, ξεχνούν ότι οι αντικαταστάτες του είναι οι εμπλεκόμενοι - εκτός των άλλων - με τα μεγάλα ...«εθνικά έργα» (Ολυμπιάδα).

*

Αλλά το κύριο δεν είναι αυτό. Το κύριο έχει να κάνει με το «κέρδος» που απορρέει για το λαό από τέτοιου είδους αλλαγές βάρδιας της ολιγαρχίας στα ΜΜΕ. Ποιο, αλήθεια, το «κέρδος» για τον καταναλωτή της πληροφορίας, που θα του μεταδίδει το ΜΕΓΚΑ αν το κανάλι περάσει στα χέρια του Αγγελόπουλου από το «κέρδος», που είχε ως καταναλωτής του ίδιου προϊόντος από το ΜΕΓΚΑ του Μπόμπολα; Η ανακατανομή της πίτας και η αναδιάταξη των δυνάμεων των οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της ενημέρωσης δε συνιστά μεταβολή του καθεστώτος της καπιταλιστικής κυριαρχίας στα ΜΜΕ, που το βασικό τους γνώρισμα, η αξιοποίησή τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ομίλου και της ολιγαρχίας συνολικά, παραμένει άθικτη.

*

Πώς «άλλαξαν» τα πράγματα, ε;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ