Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»
Ακόμα ένας γύρος συνομιλιών

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν χτες όσο αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η δεύτερη συνάντηση έγινε χτες το απόγευμα στα γραφεία της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Ο ειδικός μεσολαβητής του διεθνούς Οργανισμού, Μάθιου Νίμιτς, τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρονικά όρια στις συνομιλίες, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστο, τονίζοντας ότι «θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα». Σε ερώτηση για τη συνάντηση ανέφερε ότι «έγινε πολύ καλή συζήτηση».

Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Νίκολας Ντιμιτρόφ, αν και δήλωσε ότι «είχαμε καλές συνομιλίες», εντούτοις αναγνώρισε ότι «υπάρχουν ορισμένες κοινές θέσεις μεταξύ των χωρών, αλλά επίσης και διαφορές, τις οποίες ελπίζουμε ότι θα λύσουμε». Σε ερώτηση αν σημειώθηκε πρόοδος, υπογράμμισε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει επί της ουσίας.

Τέλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, σημείωσε ότι «η συζήτηση ήταν ευχάριστη. Ο καθένας υποστηρίζει τις απόψεις του. Ανταλλάξαμε ιδέες και θα δούμε. Κάθε φορά γίνονται μικρά ή μεγάλα βήματα».

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ