Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟ ΧΑΝΙΩΝ
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προώθηση των στόχων μας

Με κεντρικό άξονα συζήτησης την άμεση και ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος στο Νομό Χανίων, έτσι όπως προσδιορίζεται από τις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, όπως επισημάνθηκε και εισηγητικά από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης, Γ. Νταγκουνάκη, θα πρέπει να εμπλουτιστεί η πείρα των κομματικών μελών, με πρόσθετα συμπεράσματα από την πορεία ανασυγκρότησης του Κόμματος, τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, την εξαπόλυση της στρατηγικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης στη χώρα μας και, όπως αυτές εκφράζονται, στο νομό, σε όλο το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, καθώς και το επίπεδο ανάπτυξης του καπιταλισμού στη χώρα μας.

Για να προχωρήσει στη ζωή ο στόχος της ισχυροποίησης του Κόμματος χρειάζεται, λοιπόν, πρώτα απ' όλα να δουλεύουμε, με βάση το πρόγραμμά μας και το στρατηγικό μας στόχο για το σοσιαλισμό. Να αποκτήσουμε την ικανότητα η όλη δράση μας να υποτάσσεται στο κύριο και βασικό που είναι η οικοδόμηση του Μετώπου.

Οι προϋποθέσεις για την επίτευξη όλων των παραπάνω υπάρχουν και γι' αυτό άμεσα θα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο Γιώργος Νταγκουνάκης, γεγονός που επιβεβαίωσε και η συζήτηση που αναπτύχθηκε στην πορεία των εργασιών της Συνδιάσκεψης.

Χρειάζεται να προωθούμε με επιμονή, τη συμμαχία της εργατικής τάξης συνολικά και στην περιοχή με τη φτωχή αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της πόλης, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Να δουλεύουμε με προτεραιότητα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, τονίστηκε.

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη στάθηκε με προβληματισμό στις αδυναμίες που χαρακτήρισαν τη δράση της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στα θετικά βήματα που σημείωσε.

Η Συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι έχει ανέβει το κύρος και η πολιτική επιρροή του Κόμματος στο νομό. Σημειώθηκαν ποιοτικά βήματα στη δουλιά που ανέπτυξε η ΚΟ μπροστά και στις δύο εκλογικές μάχες. Ενώ ενίσχυσε τις προσπάθειές της για το ξεδίπλωμα της δουλιάς της στην εργατική τάξη του νομού, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, στη νεολαία. Επαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην ύπαρξη της ΑμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα.

Γενικεύοντας, λοιπόν, την πείρα και την εμπειρία, τόσο από τα θετικά βήματα που σημείωσε όσο και τις αδυναμίες που αντιμετώπισε, επισήμανε την ανάγκη άμεσης εμβάθυνσης και επαφής με την πολιτική του Κόμματος, με πρώτο καθήκον τη δουλιά στην εργατική τάξη για το σύνολο της ΚΟ. Την ανάπτυξη της Οργάνωσης και τη βελτίωση της κοινωνικής της σύνθεσης από την εργατική τάξη.

Με προτεραιότητα στους κλάδους του τουρισμού - επισιτισμού, του εμπορίου και των κατασκευών, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη αποφάσισε την ενίσχυση της καθοδηγητικής βοήθειας ιδιαίτερα στην Εργατική Αχτίδα, και τις κλαδικές ΚΟΒ.

Πρώτιστο καθήκον επίσης έθεσε την ενίσχυση του ΠΑΜΕ σε νομαρχιακό και κλαδικό επίπεδο με νέες δυνάμεις, την ανάπτυξη και διεύρυνση της συσπείρωσης των ταξικών δυνάμεων γύρω απ' αυτό, την παρέμβασή του στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια και την παραπέρα καταξίωσή του στο νομό, μέσα από πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Σημαντικό ζήτημα επίσης που θα πρέπει να αναδειχτεί το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι το παραπέρα δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Επισημάνθηκε η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρέμβασης για τη συσπείρωση και δράση ευρύτερων δυνάμεων ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στο νομό. Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη των επιπτώσεων από την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στο περιβάλλον, στην υγεία, διάδοση ναρκωτικών, τρόπο ζωής κ.ά.

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Γόντικας σημείωσε ότι σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο ικανοί να παλέψουμε για την υλοποίηση αυτής της υπόθεσης που θέτουν και οι θέσεις και συγκεντρώνεται και η συζήτηση, της ολόπλευρης ισχυροποίησης του Κόμματος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της ισχυροποίησης του Κόμματος στις σημερινές συνθήκες και τα νέα προβλήματα που παρουσιάζονται, αναφέροντας ως παράδειγμα το θέμα του ωραρίου που προωθούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Η δική μας απάντηση, σημείωσε, θα πρέπει να είναι η κατάργηση των μονοπωλίων, με μια άλλη οργάνωση της παραγωγής. Αρα, μόνη λύση η δημιουργία του Μετώπου. Αν δεν ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα στις συζητήσεις μας με τους εργαζόμενους, δε θα πείθουμε, δε θα απεγκλωβίζουμε δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ.

Ισχυρό ΚΚΕ, υπογράμμισε, σημαίνει σε βάθος γνώση του καπιταλισμού στο σημερινό στάδιό του, γνώση της πολιτικής μας, εκλαΐκευσή της και βελτίωση της κομματικής ζωής και λειτουργίας, ποιοτική άνοδος της καθοδηγητικής δουλιάς, με προσανατολισμό στην εργατική τάξη και τη νεολαία.

Κρίκος στην ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος είναι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Γέννημα της κρίσης του καπιταλισμού, αλλά και ταυτόχρονα παράγοντας για τη δημιουργία νέας κρίσης. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να δώσουμε την απάντηση με τη μόνη προοπτική που είναι η Λαϊκή εξουσία και Λαϊκή οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ