Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ

Ολα όσα αναφέρονται στο προηγούμενο σχόλιο σημαίνουν, με απλά λόγια, ότι ακόμη κι αν απολήξει σε λύση το θέμα της ονομασίας, τα γενικότερα και σοβαρότερα προβλήματα παραμένουν. Ισως και να περιπλεχτούν ακόμη περισσότερο, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και εντείνονται οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα ζωνών επιρροής και αγορών.

Διαπίστωση, η οποία δικαιώνει και φέρνει αντικειμενικά στο προσκήνιο τις σχετικές θέσεις του ΚΚΕ: Η υπεράσπιση και οικοδόμηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας - όπως και σε κάθε άλλη περιοχή του κόσμου - είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την αποφασιστική απόκρουση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της λογικής του «διαίρει και βασίλευε», με την υπεράσπιση των αρχών της διατήρησης των υπαρχόντων συνόρων και της μη επέμβασης της μιας χώρας στα εσωτερικά της άλλης, τη χειραφέτηση των βαλκανικών λαών και τον απεγκλωβισμό τους από τους κάθε λογής εγχώριους και ξένους «προστάτες», την ενίσχυση της μεταξύ τους φιλίας και συνεργασίας, στη βάση της ισοτιμίας και του αμοιβαίου οφέλους.

Αυτά έλεγε πριν δεκατρία χρόνια το ΚΚΕ. Τις θέσεις αυτές υπερασπίστηκε με συνέπεια όλ' αυτά τα χρόνια, καθώς οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών μακέλευαν την πρώην Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας. Τα ίδια λέει και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ