Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σταράτα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους ανέργους αποφάσισε ο ΟΑΕΔ και μάλιστα η κυβέρνηση παρουσιάζει την απόφασή της, λίγο ως πολύ, σαν παροχή! Αυτό τους έλειπε δηλαδή, τόσο που είναι το επίδομα, να το καθυστερούσαν κιόλας.

Φυσικά μιλάμε πάντα για όσους παίρνουν επίδομα και, επομένως, «Δώρο Πάσχα». Αν δεν το γνωρίζετε, οι δικαιούχοι ανέρχονται περίπου στους μισούς όλων όσοι είναι καταγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Χώρια, όσοι δεν είναι καν γραμμένοι!

Ολοι όσοι δε θα πάρουν ούτε καν τα ψίχουλα του επιδόματος και του «Δώρου Πάσχα», ας τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν. Αυτά λέει με την πράξη της η κυβέρνηση. Τα λόγια μην τ' ακούτε, είναι τζάμπα...

Ολοι αυτοί - κατά τον Γιώργο Αλογοσκούφη και το οικονομικό επιτελείο - πρέπει να προσβλέπουν στην «ανάπτυξη» που έρχεται και στις νέες επενδύσεις που θα προσελκυστούν στην Ελλάδα. Μόνον που «παροχές» προς τις εταιρίες βλέπουν πολλές, θέσεις εργασίας καμία.

ΛΙΤΟΤΗΤΑ «εις τον αιώνα των αιώνων» βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε πρόσφατο γκάλοπ που δημοσιεύτηκε για την οικονομία και φυσικά δεν έχει άδικο. Προφανώς οι υποσχέσεις για «καλύτερες μέρες» δε γίνονται πιστευτές.

Οπως είναι λογικό επίσης η πλειοψηφία - στο ίδιο γκάλοπ - ζητά κοινωνικές παροχές και είναι αντίθετη στα φορολογικά μέτρα. Μόνο που - πώς να το κάνουμε - οι καταστάσεις δεν αλλάζουν όταν περιμένει κανείς στον καναπέ για να τον πάρουν τηλέφωνο να πει τη γνώμη του.

Αλλωστε αυτές οι δημοσκοπήσεις μόνο για να αναδειχτεί η γνώμη του πολίτη δε γίνονται. Ως εργαλεία για καλύτερη «επικοινωνιακή πολιτική» χρησιμεύουν, μήπως και χρυσωθεί το χάπι.

Η ενεργητική και συλλογική αντίδραση στην κατάσταση είναι μάλλον το καλύτερο «γκάλοπ», μια και αυτός που αγωνίζεται όχι μόνο δίνει τις απαντήσεις που θέλει, αλλά θέτει και τα πραγματικά ερωτήματα, όπως και τα αιτήματά του.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ