Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δε φυσάει και κανένας βοριάς...

Του Πάνου Μαραγκού από το «Εθνος»
Του Πάνου Μαραγκού από το «Εθνος»
Τις θυμάται κανείς εκείνες τις γαλαζοπράσινες ορδές, τις γαρνιρισμένες με ολίγον από ροζ, που διαδήλωναν για τη Μακεδονία;

Τι να 'γιναν εκείνα τα ελληνόψυχα παιδιά;

Οπως είπε και ο επίτιμος της ΝΔ "σε δέκα χρόνια..."

Πώς γίνεται κι όποτε ετοιμάζεται μια μεγάλη σφαγή, να προετοιμάζεται το κλίμα με κάτι "κινήματα" περί ελευθερίας και δημοκρατίας; Στο έτερο των μετώπων, τη Μέση Ανατολή, αφορά το σχόλιο, όπου ο σχεδιασμός για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως μπαίνει σε φάση επιτάχυνσης. Ηδη κάτι "μη κυβερνητικές οργανώσεις" που ασχολούνται με "δημοκρατικά δικαιώματα" ενισχύουν τις βάσεις τους στην περιοχή.

Πάμε σ' άλλα: Αρχίζοντας από το θέατρο. Που ως πραγματικό θέατρο είναι πολύτιμο για το αύριο του ανθρώπου. Οταν όμως χρησιμοποιείται για να γίνει το άσπρο - μαύρο, παύει να 'ναι θέατρο. Το άρθρο στο ΒΗΜΑ ξεπερνά κάθε όριο όταν πάει να βγάλει λάδι αυτούς που όχι μόνο εφάρμοσαν χτες μια καραμπινάτη δεξιά πολιτική, αλλά επιμένουν και σήμερα να συναγωνίζονται τη ΝΔ στο ποιος υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Και είναι αυτή ακριβώς η προσφορά τους στο κεφάλαιο που δίνει το δικαίωμα στα έντυπα της ΝΔ να μιλούν για θαρραλέα βήματα μπροστά, όταν η πολιτική που εφαρμόζεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία θρασύτατη ύβρις σε βάρος της ίδιας της έννοιας του καλού.

Σα να το ρίξαμε στο "χριστιανισμό" με τα περί καλού και κακού; Είναι που γι' άλλα θέλουμε να γράψουμε, αλλά έχει γίνει πέτρα το στομάχι. Δεκαπέντε χρονώ παιδί. Δεν είναι μάχη του καλού με το κακό αυτό το κακό. Είναι έγκλημα που έχει αρχή - μέση και τέλος. Αφορά στο ίδιο το σύστημα και τις αξίες του. Γρανάζι του και ο δάσκαλος με την αποβολή, γρανάζι του και η αναπαραγωγή μιας ψευδούς αιτίας ως αλήθειας. Δε φταίει ποτέ για τέτοιο κακό μόνη της μια αποβολή, όσο καθίκης κι αν είναι ο δάσκαλος. Και είναι τέτοιος αυτός που αντί να λέει στα παιδιά μπράβο γιατί αντιμιλούν, τα διώχνει απ' το σχολείο.

Δείγμα διαμόρφωσης ψευδούς συνείδησης η νέα απατεωνιά του υπουργείου Εργασίας. Κοντά στο εκατομμύριο οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι με βία τα 50 ένσημα το χρόνο. Και βγαίνει ο τύπος να ζητήσει συγχαρητήρια γιατί ακόμα κι απ' αυτούς τους 550.000 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους, εγκρίνει επίδομα γιορτών μόνο για τους μισούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το σύστημα της διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος»... (2022-10-26 00:00:00.0)
Συζητιέται στη Βουλή κι επιταχύνεται ο έλεγχος των εκπαιδευτικών (2013-03-13 00:00:00.0)
Υπάρχει διέξοδος για το λαό (2011-09-14 00:00:00.0)
Φτάνουν πια τα ψέματα (2009-05-30 00:00:00.0)
«Χορεύοντας με τη σιωπή» στο «Βεάκη» (2007-01-10 00:00:00.0)
Ο δάσκαλός μου Νίκος Πλουμπίδης (1996-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ