Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι κι «εξ αρχής»...

Και να θέλεις ν' αγιάσεις δε σ' αφήνουν, λέει ένα παλιό λαϊκό γνωμικό. Το ίδιο ακριβώς δε μας αφήνει και η «Αυγή». «Δικαιώνεται η έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΝ για σύνθετη ονομασία», έλεγε ο χτεσινός υπότιτλος του πρωτοσέλιδου θέματός της, που ήταν αφιερωμένο στο θέμα της ΠΓΔΜ, ενώ ο υπέρτιτλος σημείωνε: «Μπροστά στο αδιέξοδο που οδήγησαν οι εθνικιστικές εξάρσεις».

Και εντάξει, ας πούμε ότι το «έγκαιρο» είναι θέμα εκτίμησης και η «Αυγή» εκτιμά ότι ο ΣΥΝ, ο οποίος στην αρχή συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και μετά άλλαξε θέση, έκανε το τελευταίο έγκαιρα... Στο πρωτοσέλιδο θέμα, όμως, διαβάζουμε: «Η κατάληξη αυτή, έπειτα από μια μακρά περίοδο εθνικιστικής αδιαλλαξίας, δικαιώνει τη θέση που είχε εξ αρχής υποστηρίξει ο ΣΥΝ υπέρ της αναζήτησης μιας σύνθετης ονομασίας».

Ε, όχι κι «εξ αρχής», παιδιά. Πριν από δεκατρία χρόνια, η τότε ηγεσία του ΣΥΝ αναφερόταν απαξιωτικά στο ΚΚΕ, επειδή το τελευταίο είχε αντιταχθεί στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, λέγοντας: «...πλην Λακεδαιμονίων». Και δε νομίζουμε ότι μόνον εμείς τα θυμόμαστε. Κι εσείς τα θυμάστε. Απλά, αποδείχνετε στην πράξη τον καιροσκοπισμό και την πολιτική αναξιοπιστία σας.

ΥΓ: Χτες, ο Λ. Κύρκος (ο δράστης του «...πλην Λακεδαιμονίων») στην τηλεόραση της ΝΕΤ ξεσπάθωσε για την άλλοτε εθνικιστική υστερία και τον παραλογισμό, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική διάθεση. Κάτι ήξερε ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έλεγε «ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια...»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ