Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Σύνταξη μετά τα ... 70!

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (όπως εύστοχα επισήμανε ο Δ. Ρίζος - «Αδέσμευτος Τύπος»), υπάρχει αυτούσια η θέση ...Μητσοτάκη περί «εθελούσιας παράτασης του εργασιακού βίου».

*

«Διάλογο με τους εργαζόμενους για την εθελούσια παράταση του ενεργού επαγγελματικού και εργασιακού βίου» ...έταζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ (σελίδα 62 του προεκλογικού του προγράμματος).

*

Αυτή είναι η ...«αξιοπιστία» του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να κατακρίνει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τις μεθοδεύσεις τους (που είναι ίδιες με εκείνες του ΠΑΣΟΚ!)

***

Ως επιπλέον στοιχείο, αποκαλυπτικό της περιώνυμης «αξιοπιστίας» του ΠΑΣΟΚ, η στήλη προσθέτει σήμερα ένα ακόμα:

*

Στα Γιάννενα (5/12/2004), στην ομιλία του ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ κατά την «3η Θεματική Συνδιάσκεψη» με θέμα «Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος», ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε (επίσημα πρακτικά ΠΑΣΟΚ):

*

«Κάθε ασφαλιστικό σύστημα θέλει διαρκή παρακολούθηση των παραμέτρων και των παραδοχών για τη διαρκή βελτίωσή του (...) η παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης του κάθε ατόμου ανοίγει νέα ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, μετά τα 60, μετά τα 70, υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια, αυτό το γεγονός δημιουργεί νέα αιτήματα αξιοποίησης και υποστήριξης της μακρύτερης, πλέον, ζωής, από ένα κοινωνικό σύστημα».

*

«Ευκαιρία», λοιπόν, το ότι οι άνθρωποι ζουν σήμερα περισσότερο, για να δουλεύουν και περισσότερο, όχι μόνο μετά τα 60, αλλά και μετά τα 70!

Να πόσο «διαφέρουν» οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την «παράταση του εργάσιμου βίου» από τις αντίστοιχες του Μητσοτάκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ