Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι μισθοί

«Τα τελευταία 25 χρόνια, το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 30%. Οι πραγματικές αμοιβές δεν υπερβαίνουν το 70% του μέσου όρου της ΕΕ των 15 ή το 85% υπολογιζόμενες με όρους αγοραστικής δύναμης. Επίσης τα τελευταία χρόνια με την ανεργία υψηλότερη του 10% αυξήθηκε η παράνομη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων. Κατέστη η ελληνική επιχείρηση ή η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική; Παρήγαγε καλύτερης ποιότητας προϊόντα, κέρδισε τις ξένες αγορές, αυξήθηκαν οι εξαγωγές; Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 2000 - 2003 το μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της ΕΕ μειώθηκε κατά 11,9%. Συνεπώς, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω της μείωσης του ήδη χαμηλού κόστους εργασίας είναι φενάκη» (ο Β. Ζήρας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Το κόστος ζωής

«Η αύξηση στον οβελία υπολογίζεται στα επίπεδα του 20% με αποτέλεσμα για ένα αρνί δώδεκα κιλών φέτος ένα νοικοκυριό να αναγκαστεί να ξοδέψει γύρω στα 150 ευρώ» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

Τα γράμματα

«Στο πλαίσιο του προγράμματος "Οικονομία Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση" οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να "διαχειρίζονται" το χαρτζιλίκι τους αλλά και την έννοια των όρων αγορά, δαπάνη, προϋπολογισμός ενώ οι μεγαλύτεροι πραγματοποιούν έρευνες για την επιχειρήσεις της περιοχής τους ή και υποθετικά ιδρύουν τη δική τους επιχείρηση» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ο «θείος Λένιν»

«Παρά τα όσα πολλά και αντικρουόμενα έχουν ειπωθεί κι άλλα τόσα που έγιναν στο όνομά του ο "θείος Λένιν", κατά τα σοβιετικά σχολικά βιβλία, παραμένει μία απ' τις σταθερές αξίες του μέσου Ρώσου. Στην καθιερωμένη δημοσκόπηση για τα 135 γενέθλιά του, το 58% των ερωτηθέντων εκτίμησαν ως θετικό τον ρόλο του στη ρωσική ιστορία, έναντι 21% που τον περιέγραψαν ως αρνητικό. Ως "καλό άνθρωπο" μάλιστα τον περιγράφει το 59% έναντι μόλις 11% το αντίθετο» (ο Θ. Αυγερινός στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ