Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Απεργιακός Συναγερμός

Στις 10 π.μ. η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Σε όλη την Ελλάδα, οι ταξικές δυνάμεις, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχουν σημάνει απεργιακό συναγερμό. Ολοι και όλα στρατεύονται για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, την απεργία της Πρωτομαγιάς. Ολοι μπαίνουν στη μάχη για την επιτυχία των 60 σχεδόν απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη μέρα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, να δώσει καθολικά το «παρών» στην απεργία της Τετάρτης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Οπως σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία: «Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να αποσιωπήσουν ότι το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργίες και απεργιακές συγκεντρώσεις σε 60 περίπου πόλεις, είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει τις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ, γυρίζοντας την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι τώρα τελευταία, ξαναθυμήθηκαν τη γλώσσα της περιόδου του "ζιβάγκο"».

Ολοι στο Σύνταγμα

Αύριο, η εργαζόμενη Αθήνα απεργεί. Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρωτεύουσας, οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες και επαγγελματίες, η μαθητική και φοιτητική νεολαία, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, απεργούν και διαδηλώνουν με τις σημαίες των ταξικών δυνάμεων. Αύριο, η Αθήνα του μεροκάματου και των αγώνων σμίγει στην Πλατεία Συντάγματος με τα λάβαρα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη μέρα της εργατικής τάξης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση, να απεργήσουν μαζικά και σύσσωμοι να δώσουν το «παρών», στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Καθώς αύριο δε θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι απεργοί και οι διαδηλωτές πρέπει να φτάσουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην πλατεία Συντάγματος. Να φτάσουν όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Δίπλα στους εργάτες, το ΠΑΜΕ, καλεί να δώσουν το «παρών», η φοιτητική και μαθητική νεολαία, ξεπερνώντας τα εμπόδια που επιχειρεί να τους βάλει η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εκτός των ομιλιών περιλαμβάνει:

  • Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη και λαϊκό αγωνιστή Μάνο Λοΐζο από το παιδικό συγκρότημα του ωδείου «Σαπφώ».
  • Χαιρετισμούς συνδικαλιστών από Τουρκία και Παλαιστίνη.
  • Απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς ηθοποιούς.
  • Στη συγκέντρωση θα ακουστεί, για πρώτη φορά, τραγούδι αφιερωμένο στο ΠΑΜΕ, που έγραψε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο εργάτης - ποιητής Γιάννης Πετινάρης. Τη μουσική εκτέλεση θα κάνει χορωδία 45 ατόμων και πολυπληθής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Γρηγόρη Λαμπριανίδη.
Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 9 το πρωί στα παρακάτω σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Εργαζόμενοι από Ανατολικές και Ν/Α συνοικίες.
  • Πλ. Κάνιγγος: Οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι κλπ. εργαζόμενοι στις κατασκευές. Καλλιτέχνες.
  • Πλ. Ομόνοιας: Νεολαία από ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ΕΒΕ. Τα σωματεία ΟΤΑ, εργαζόμενοι στις Μεταφορές, Τηλ/νίες, Τράπεζες, Ενέργεια, Δημόσια Διοίκηση, Εκπαιδευτικοί, Υγεία - Πρόνοια, Σωματεία και Εργαζόμενοι από Υπηρεσίες, Εμπόριο και Βιομηχανία. Επίσης, οι εργαζόμενοι από τις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας, δηλαδή: Νότιες, Ν/Δ, Δυτικές, Β/Δ, Βόρειες, Β/Α και Α` Αθήνας.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι περιοδείες του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία και επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας, με εξορμήσεις συνδικαλιστών στους παρακάτω χώρους: Στη «Βιοχαρτική» στον Ασπρόπυργο, στα λιθογραφεία «Δαβερόνας», «Γραφιτύπ», «Πανόπουλος» στο Περιστέρι, στο Ραδιομέγαρο της ΝΕΤ, στο Ηλεκτρολογικό του Δήμου Αθήνας, στην Αγροτική και σε ΧΥΤΑ - ΕΣΔΚΝΑ. Στις Κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις «Μπριγιάν», «Ροΐδης», «Τέξτερ», «Πέρλα» και «Μοσχούτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ