Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιστική... έκπληξη

Το κτίριο που στεγάζει τις υγιειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Λάρισα, κατέλαβαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου

Σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει τις υγιειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Λάρισα προχώρησαν χτες το μεσημέρι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου του νομού, καταγγέλλοντας την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και διαμηνύοντας ότι η εργατική τάξη θα εντείνει την ταξική πάλη τη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της. Στο στόχαστρο, δε, της αγωνιστικής κινητοποίησης βρέθηκε ο διάλογος της απάτης για το ασφαλιστικό.

Η αγωνιστική έκπληξη της χτεσινής κατάληψης ήταν το επιβλητικό πανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που ανάρτησαν στο κτίριο οι συνδικαλιστές στο οποίο αναγράφεται: «ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ώρα της κατάληψης οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΕΚ, καταγγέλλοντας κυβέρνηση, βιομηχάνους και τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τόνισαν ότι η εργατική τάξη γνωρίζει, πλέον, από την ίδια της την πείρα ότι οι «κοινωνικοί διάλογοι» είναι το εργαλείο για να προωθούνται οι πολιτικές επιλογές και οι αποφάσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. «Λέμε "όχι" στους διαλόγους απάτη που αφαιρούν δικαιώματα των εργαζομένων. Λέμε "ναι" στους ταξικούς αγώνες που είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγγ. Σίμος, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ