Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα βιαστικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ...«κοινωνικούς διαλόγους» στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για θέματα που θα αφορούν την απασχόληση! Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την Ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό η Αννα Διαμαντοπούλου και ζητά να πληροφορηθεί πότε θα έχουμε «έναρξη διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους»!

Προφανώς, κάπως έτσι την αντιλαμβάνονται την ...αντιπολίτευση εκεί στην «αξιωματική αντιπολίτευση»! Να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, όποτε δεν προωθεί όσο γρήγορα και αποτελεσματικά χρειάζεται την κοινή τους πολιτική. Για παράδειγμα, την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Είναι σαφές ότι κανένα λόγο δεν έχουν να ανησυχούν οι κυβερνώντες για το αν θα βρουν συμμάχους στις βασικές επιλογές τους. Μπορεί να γκρινιάζει το ΠΑΣΟΚ και όποτε μπορεί να τους εκθέτει, όμως, εκεί που πρέπει, τους στηρίζει.

ΩΧ, ΩΧ! Οταν ακούς να λέει το υπουργείο Οικονομίας ή να διοχετεύει διάφορα περί «αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων», προκειμένου να υπάρξουν έσοδα στα δημόσια ταμεία μόνο σε ...καλό δεν πάει το μυαλό σου.

Μάλλον από τώρα πρέπει να έχουν αρχίσει να τρίβουν τα χέρια τους οι ...γνωστοί και μη εξαιρετέοι, μια και αναμένεται να βρεθούν στη θέση των εκμεταλλευτών ακινήτων, με προνομιακές συμβάσεις. Οσο για το χρονικό εύρος των συμβάσεων αυτών, αν σκεφθούμε τις μέχρι τώρα πρακτικές, μπορεί και να πλησιάσει τον ...έναν αιώνα.

ΛΑΘΟΣ έκανε λέει το περιοδικό «Νιούσγουικ», το οποίο δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν πρακτικές βεβήλωσης του Κορανίου στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο. Το πώς και το γιατί δεν το ξέρουμε, αλλά ...κάπου πάει το μυαλό μας.

Κυρίως στη ...στράτευση διαφόρων διεθνών ΜΜΕ στην υπόθεση της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» Μπους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην εν λόγω βάση της ντροπής σίγουρα γίνεται βεβήλωση. Πρώτα και κύρια, των πλέον στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των όποιων κανόνων δικαίου. Η ίδια η ύπαρξη της βάσης είναι βεβήλωση του ανθρώπινου πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ