Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δώδεκα μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα προγράμματα

Απλήρωτοι εδώ και δώδεκα μήνες και με το φόβο της απόλυσης ζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Καλλιθέας. Το παραπάνω διαπίστωσε αντιπροσωπεία της δημοτικής Παράταξης «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δημόπουλο, που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» και «Βοήθεια στο Σπίτι», και που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου. Στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Τραντέλα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν στην αντιπροσωπεία, οι - 22 συνολικά - εργαζόμενοι στα δύο προγράμματα του δήμου, είναι απλήρωτοι εδώ και δώδεκα μήνες εργασίας. Μαζί με τα δώρα και τα επιδόματα που δικαιούνται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί 14 μισθούς! Παράλληλα, άλλοι δώδεκα εργαζόμενοι, που συμμετέχουν στα ίδια προγράμματα έχουν τέσσερις με έξι μήνες να πληρωθούν.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με 12μηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίες λήγουν τον προσεχή μήνα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται και κάτω από το φόβο της οριστικής απόλυσης. Αν και εργάζονται από το 1999 στα προγράμματα του δήμου κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο, αφού τα προγράμματα θα επιδοτούνται για ακόμη ένα χρόνο.

Ο Β. Δημόπουλος στήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σημείωσε πως η παράταξη «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε πως οι κοινωνικές υπηρεσίες θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν από το κράτος και επισήμανε, απευθυνόμενος, στους εργαζόμενους, ότι θα πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους συναδέλφους τους στους άλλους δήμους της χώρας, που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση. «Είναι αναγκαίο», σημείωσε ο Β. Δημόπουλος, μιλώντας στο «Ρ», «οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στη βάση του αγώνα και της πάλης».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βρίσκονται οι εργαζόμενοι είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υπερχρεωθεί με καταναλωτικά δάνεια από τις Τράπεζες, για να μπορέσουν να ζήσουν. Ετσι, όπως εξηγούσαν, ακόμη και αν πληρωθούν όλα τα χρήματα και πάλι θα χρωστάνε, αφού αυτά που χρωστάνε είναι - μαζί με τους τόκους - κατά πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνουνε.

Από την πλευρά του ο Π. Τραντέλας, σημείωσε ότι τα προβλήματα δε λύνονται με ατομικό τρόπο. «Είναι ανάγκη - δήλωσε στο «Ρ» - οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο Σύλλογο εργαζομένων και στις ταξικές δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ