Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκαταλείψτε τα κόμματα του κεφαλαίου

Ανακοίνωση του Κόμματος για τις εξελίξεις στα «Κλωστήρια Ναούσης»

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Νάουσα
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Νάουσα
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενιαία δράση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων κατά της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εγκατάλειψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων με την ενίσχυση του ΚΚΕ και στο συνδικαλιστικό επίπεδο σε βάρος της λογικής του "ευρωμονόδρομου" και όσων κομμάτων την υποστηρίζουν. Η ενότητα, η συσπείρωση και συμμαχία πρέπει να ενισχυθούν στη γραμμή της γενικής αντεπίθεσης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Τα παραπάνω σημειώνει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα «Κλωστήρια Νάουσας» και το σχέδιο της εργοδοσίας να πετάξει στο δρόμο το 30% του προσωπικού που απασχολεί. Και ξεκαθαρίζει πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους, για να μη γίνει καμία απόλυση, καμία μεταφορά της παραγωγής, κανένα κλείσιμο των εργοστασίων.

Οπως αναφέρει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, η τελευταία επιλογή του ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ του Λαναρά, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχε το ΚΚΕ ότι και μετά τις τελευταίες εκλογές θα έχουμε ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται να υλοποιήσει τις αναδιαρθρώσεις, τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Από αυτή την πολιτική πηγάζει η επιθετικότητα του ομίλου Λαναρά που χτες έκλεισε την ΤΡΙΚΟΛΑΝ και σήμερα, παρά τα δάνεια, που πήρε πέρσι, απειλεί με απολύσεις στα «Κλωστήρια Νάουσας».

Τονίζει επίσης την ευθύνη που έχουν οι δήμαρχοι και νομάρχες, οι τοπικοί βουλευτές, οι οποίοι έσπερναν και σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους. «Αποφεύγουν να εξηγήσουν για ποιο λόγο η χώρα μας δεν μπορεί να αναπτύξει την κλωστοϋφαντουργία, για ποιο λόγο πρέπει να υποταχθούμε στα σχέδια κερδοφορίας του κάθε ομίλου. Αντί να συμβάλουν έμπρακτα στην κλιμάκωση και στο συντονισμό των κινητοποιήσεων, βοηθάνε στην πράξη να περάσουν αυτές οι πολιτικές, από τη μια χτυπώντας στην πλάτη τους εργαζόμενους και από την άλλη εξαγνίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».

Και η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει πως σε αυτή τη φάση είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα συντονισμένο μέτωπο πάλης από τους εργάτες, τους μικρέμπορους και επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρομεσαίους αγρότες, για να μη γίνει δεκτή καμία μορφή απόλυσης, με όποιο περιτύλιγμα και αν πλασάρεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ