Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΥ
Ζητάνε την παραμονή τους στο Βόλο

Να παραμείνουν και να συνεχίσουν να εργάζονται στις υγειονομικές υπηρεσίες του Βόλου, ζητούν 13 υπάλληλοι της Παιδόπολης «Αγίας Σοφίας» Μαγνησίας που σταμάτησε τη λειτουργία της τον Οκτώβρη του 2003. Το αίτημα των υπαλλήλων έφεραν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές, τον Οκτώβρη του 2003 σταμάτησε να λειτουργεί η Παιδόπολη, ενώ η οριστική κατάργησή της έγινε με το ΠΔ 48/11-3-2005. Στο διάστημα αυτό, εφτά υπάλληλοι μετακινήθηκαν σε μονάδες Υγείας του Βόλου, όπου συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες. Οι υπόλοιποι έξι υπάλληλοι παρέμειναν στο χώρο της Παιδόπολης για τη διοικητική υποστήριξή της έως την οριστική κατάργησή της.

«Η αναστάτωση, ανησυχία και ανασφάλεια των 13 υπαλλήλων κορυφώθηκε ύστερα από ανακοίνωση (26/5/2005) του Προέδρου του ΔΥΠΕ Θεσσαλίας για την πρόθεση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλου για μετάταξή τους στη Γιάννουλη Λάρισας στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστεύς" και στη συνέχεια μετακίνησή τους σε μονάδες υγείας του Βόλου, έως ότου λειτουργήσει στο Βόλο προνοιακό ίδρυμα στο οποίο θα μεταταγούν», αναφέρεται στην Ερώτηση.

Οι εργαζόμενοι, εξηγούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ζητούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 48/11-3-2005 και να μεταταγούν οριστικά σε κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις Υγείας και Πρόνοιας στην πόλη του Βόλου, με αιτήσεις προτίμησής τους -κάτι που προβλέπεται και στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Οι βουλευτές, μάλιστα, σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως υγείας, έχουν πολύτεκνες οικογένειες, βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη κ.ά.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας: «Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την ικανοποίηση του αιτήματος των 13 υπαλλήλων και την εφαρμογή του ΠΔ 48/11-3-2005 και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, ώστε να παραμείνουν και να προσφέρουν στις υγειονομικές - προνοιακές υπηρεσίες του Βόλου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ