Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Οσο κι αν κοπιάσουν δε θα μας διασπάσουν»

Μαχητική διαδήλωση έξω από τη ΓΣΕΕ, η Διοίκηση της οποίας καταγγέλλεται ότι επιχείρησε να στήσει διασπαστικά σωματεία και ομοσπονδία συνταξιούχων στο χώρο του ΙΚΑ

Αντιμέτωπος με εκατοντάδες οργισμένους συνταξιούχους, αποφασισμένους να μην επιτρέψουν στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να διασπάσει το ταξικό τους κίνημα, βρέθηκε χτες το πρωί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος. Οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους (ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΕΛΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ) πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στην πλατεία Κάνιγγος και δυναμική πορεία καταδίκης της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί να στήσει σωματεία και ομοσπονδία συνταξιούχων στο χώρο του ΙΚΑ, η οποία κατέληξε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε, όταν, φτάνοντας η πορεία στην είσοδο των γραφείων της ΓΣΕΕ, οι συνταξιούχοι ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρία της Αστυνομίας, που ήταν εκεί για να προστατεύσει, άραγε, ποιον, από ποιους; «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών», «Οσο και αν κοπιάσουν, δε θα μας διασπάσουν», φώναζαν αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι. Απαίτησαν να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικοί, όπως και έγινε κάτω από την κατακραυγή.

Οι αποδοκιμασίες, προς τον Χρ. Πολυζωγόπουλο, που αναγκάστηκε να εμφανιστεί στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, ήταν ιδιαίτερα έντονες. Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που αποτελεί το «δεκανίκι» για το πέρασμα της άγριας αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να βάλει στην «στρούγκα» της συναίνεσης και του διαλόγου τους συνταξιούχους.

Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος αναγκάστηκε να δεσμευτεί, ενώπιον των εκατοντάδων συγκεντρωμένων, ότι δεν πρόκειται η ΓΣΕΕ να προχωρήσει στη δημιουργία σωματείων και άλλης Ομοσπονδίας στο χώρο του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι ανταπάντησαν ότι θα βρίσκονται σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παραπέρα εξέλιξη.

«ΓΣΕΕ εργατών και όχι των διασπαστών», «Εμείς το λέμε, δεν υποχωρούμε, με ενότητα και αγώνα θα δικαιωθούμε», φώναζαν οι συνταξιούχοι καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Χρήστος Τριάντης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Οι δυο ομιλητές κατήγγειλαν τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στα δικαιώματά τους και στο σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Δήλωσαν ότι η μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή τους είναι: «Αγώνας, αγώνας, αγώνας». Γι' αυτό και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, στις 16 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ταυτόχρονα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται η συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει για τη Δευτέρα, 13 του μήνα, στην έδρα του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς αναβλήθηκε η συζήτηση για τα θέματα των οικογενειακών επιδομάτων και των μειωμένων συντάξεων. Η συγκέντρωση θα οριστεί για τη μέρα που θα γίνει η συζήτηση στο ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ