Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΥΓΕΙΑ
Αβεβαιότητα μετά τη χορηγία

Μια ακόμη εξωνοσοκομειακή δομή για την ψυχική υγεία άρχισε να λειτουργεί με αβέβαιο μέλλον καθώς έχει διασφαλίσει οικονομική υποστήριξη μόνο για ένα χρόνο από χορηγία φαρμακευτικής εταιρίας.

Απ' τις 6 Ιούνη 2005 άρχισε να λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή «1177 Γραμμή - Σύνδεσμος για την ψυχική υγεία του παιδιού και του εφήβου» και η παρουσίασή της έγινε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Η γραμμή 1177 είναι η νέα υπηρεσία της «Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου», η οποία στα πλαίσια του προγράμματος «Ψυχαργώς» λειτουργεί πέντε ακόμα μονάδες, με 8-10 άτομα σε κάθε μια απ' τις μονάδες.

Οι οργανωτές της νέας υπηρεσίας ευελπιστούν στην κάλυψη των αναγκών της από κρατικό φορέα όταν τελειώσει η χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας ειδάλλως θα αναζητήσουν νέο χορηγό ή κοινοτικά κονδύλια. Μ' άλλα λόγια και αυτή η υπηρεσία, αφενός, υποκαθιστά την υποχρέωση του κράτους για την παροχή υπηρεσιών και, αφετέρου, δεν παρέχει σιγουριά για τη συνέχειά της ούτε στους χρήστες, ούτε και στους παιδιάτρους, τους σκλινικούς ψυχολόγους και τους επισκέπτες Υγείας που την επανδρώνουν.

Στόχος της γραμμής, όπως επισημάνθηκε χτες στη συνέντευξη Τύπου, είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και των οικογενειών του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν το 1177 από σταθερό τηλέφωνο από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από 9:30 πμ - 8:30 μμ και το Σάββατο από 9:30 πμ - 2:00 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ