Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΥΓΕΙΑ
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
Πάλι αδιέξοδο στο «Δρομοκαΐτειο»

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων την επόμενη βδομάδα

Το σωματείο των εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο» ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Eurokinissi

Το σωματείο των εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο» ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
Ενάμιση μήνα μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων στο «Δρομοκαΐτειο» η κατάσταση στο ψυχιατρείο επιδεινώνεται και πάλι, καθώς οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης μετά το νέο σύστημα ψυχιατρικής εφημερίας αφενός υλοποιήθηκαν κατ' ελάχιστο και αφετέρου δεν αντιμετωπίστηκαν οι εγγενείς αδυναμίες της ψυχιατρικής στη χώρα μας. Το νέο σύστημα εφημεριών τέθηκε σε εφαρμογή στις 14/2/2005, με την υπόσχεση να καταργηθούν τα ράντζα της ντροπής στα ψυχιατρεία και τους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν τη Δευτέρα, 13 Ιούνη, στάση εργασίας (10 π.μ. - 2.30 μ.μ.), και την Πέμπτη 16/6 στάση εργασίας (10 - 11 π.μ.) στη διάρκεια της οποίας θα κλείσουν την Ιερά Οδό και την πόρτα του ψυχιατρείου. Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συνεπικουρία της εφημερίας από τον ψυχιατρικό τομέα γενικού νοσοκομείου και να μη γίνονται εισαγωγές υπεράριθμων ασθενών.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων, το μήνα Μάη αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε 150, από 92 που ήταν το Μάη του 2004, ενώ οι εξεταζόμενοι στο εφημερείο έφτασαν τους 300, από 200 που ήταν πέρυσι. Την ίδια ώρα το προσωπικό είναι ελλιπέστατο, καθώς αντιστοιχούν δυο νοσηλεύτριες σε τμήματα των 30-50 ασθενών που θέλουν ατομική περιποίηση, νοσηλεία και είναι πολύ επικίνδυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Επίσης νοσηλεύτριες φυλάσσουν τριάντα ασθενείς, που προσέρχονται με συνοδεία τριών αστυνομικών.

Το «Δρομοκαΐτειο» έχει όλες τις πτέρυγες ανοιχτές και η αναγκαστική νοσηλεία, χωρίς τις προϋποθέσεις της κλειστής νοσηλείας, οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο και αδιέξοδα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο: «Συμβαίνει - υπογραμμίζει το σωματείο - κάποιο δυσάρεστο συμβάν σε ασθενή, όταν είναι περιορισμένος στο δωμάτιό του με εντολή ιατρού, καταδικάζονται οι εργαζόμενοι γιατί του στέρησαν την ατομική ελευθερία. Συμβαίνει, αντίστοιχα, δυσάρεστο συμβάν επειδή κυκλοφορεί ελεύθερος κατόπιν ιατρικής εντολής, καταδικάζονται πάλι οι εργαζόμενοι γιατί δεν τον περιόρισαν στο δωμάτιό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ