Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργούν σήμερα

Στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση, ακολουθεί πορεία στο ΣΕΒ

Στο αγωνιστικό στόχαστρο των λογιστών και των λογιστριών της χώρας, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΛ) τους, θα βρεθεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Κόντρα και ενάντια στην προκλητική αδιαλλαξία των εργοδοτών, οι λογιστές παλεύουν και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ.

Η ΠΟΛ καλεί σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Δηλώνει πως οι λογιστές θα συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο δρόμος της συντονισμένης πανεργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης, ενάντια στη λογική της υποταγής, των ψευτοδιαλόγων που καλλιεργούν και συντηρούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Ειδικότερα οι λογιστές με τον αγώνα τους διεκδικούν: κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ για το βοηθό λογιστή, 1.300 ευρώ για το λογιστή. 5ήμερο, 35ωρο, 7ωρο. Επίδομα ισολογισμού ένας μισθός. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μέτρα στήριξης της δημόσιας ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Μέτρα για την ανεργία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή της μερικής απασχόλησης.

Για τα ειδικότερα ζητήματα του κλάδου διεκδικούν ακόμα: κατάργηση του αντιλογιστικού νόμου 2515/97 και του Προεδρικού Διατάγματος 340/98, που ρυθμίζουν θέματα άσκησης του λογιστικού επαγγέλματος. Αξιώνουν ρυθμίσεις που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του συνόλου των ασκούντων το λογιστικό επάγγελμα και δε θα δημιουργούν ενδοεπαγγελματικές αντιθέσεις. Αρνούνται τη συνυπευθυνότητα. Απαιτούν την κατάργηση των εξετάσεων για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Λένε όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Ακόμα, παλεύουν για ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της συμμετοχής του καθένα στα δημόσια οικονομικά με βάση τη φοροδοτική του δυνατότητα. Σύλληψη της πραγματικής φορολογητέας ύλης. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Μείωση των έμμεσων φόρων. Μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σχολικά είδη και φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ