Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε ρόλο «μπράβου» των εφοπλιστών

Η κυβέρνηση επείγεται να προωθήσει το τεμάχισμα και ξεπούλημα «φέτα - φέτα» του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Παρότι, όμως, τα κέρδη του τελευταίου ανέρχονται κάθε χρόνο σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, οι επίδοξοι αγοραστές (μεγάλες εφοπλιστικές και μεταφορικές εταιρίες) απαιτούν την προηγούμενη «εξυγίανσή» του, για να «αγοράσουν». Με άλλα λόγια, να χτυπηθούν και να ισοπεδωθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των λιμενεργατών και των λοιπών εργαζομένων στον ΟΛΠ.

Ετσι, ανέλαβε τη «βρώμικη δουλιά» ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Κι αν θέλετε να καταλάβετε, τι καθεστώς ονειρεύονται και θέλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες - αλλά και την ...ποιότητα του υπουργού - διαβάστε τι δήλωσε τις προάλλες: «Με τα λεφτά που δίνω για τους λιμενεργάτες θα προσλάβω 1.600 εργαζόμενους, 400 ανά 8μηνο, να φάει ο άνεργος ψωμάκι».

Οκταμηνίτες «σκλάβους», με μεροκάματο τρεις κι εξήντα, θέλει ο κ. Κεφαλογιάννης. Οσο για τον ...πόνο του υπουργού για τους ανέργους, να σημειώσουμε ότι δε θέλει ούτε να ακούσει το βασικό αίτημα των λιμενεργατών, που δεν είναι άλλο, από το να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις (υπάρχουν 400 κενές οργανικές θέσεις, με βάση τον παλιό και ξεπερασμένο Οργανισμό - στην πραγματικότητα, τα κενά είναι πολύ περισσότερα). Τους υποχρεώνει, να δουλεύουν 16 και 18 ώρες το 24ωρο, σε πολύ σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες, για να τους ονομάζει μετά ...αριστοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ