Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα

Στα Καμίνια, σε ανοιχτή συγκέντρωση, μίλησε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής

«Ο κόσμος που υποφέρει μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ και να κάνει το μεγάλο βήμα. Να τους γυρίσει την πλάτη και να μπει μπροστά στον αγώνα. Να ανοίξει ο δρόμος της πάλης». Αυτό τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Καμίνια.

Ενόψει της συγκέντρωσης που διοργανώνει το κόμμα στις 27 Ιούνη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τον κόσμο, με τη συμμετοχή του, να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα ώστε να δημιουργηθεί μια νέα λαϊκή πλειοψηφία προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, η οποία, θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Αφού επισήμανε την κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόνισε πως έχουν ευθύνη όσοι ακολουθούν τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ και δίνουν τα πάντα από το μέλλον των παιδιών τους. Ο κόσμος των λαϊκών γειτονιών επισήμανε, πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να σκεφτεί αν οι θυσίες που κάνει για τα παιδιά του πιάνουν τόπο με αυτή την πολιτική.

«Αλλωστε, πρόσθεσε, η πολιτική που ζούμε είναι η πολιτική του ευρωονείρου, του ευρωπαϊκού στόχου. Ποιοι όμως κέρδισαν από τις θυσίες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Οι κερδισμένοι δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Αναφερόμενη στην πολιτική που ασκούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι δήμαρχοι που στηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού αλλά και από το ΣΥΝ, έφερε σαν παράδειγμα την ίδια τη γειτονιά των Καμινίων με την εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζει από τη δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή που στέκεται συμπαραστάτης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που συμβάλλει στον αποχαρακτηρισμό δημόσιων χώρων όπως η ΚΥΔΕΠ, τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ κ.ά.

«Είμαστε αντίθετοι, τόνισε, με τους δήμους που προσπαθούν να κάνουν κοινωνική πολιτική με λεφτά του κόσμου. Οι δήμαρχοι πρέπει να διεκδικούν μαζί με το λαό για δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Και στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και ο λαός να στηρίξει πρόσωπα που θα αντισταθούν σε αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ