Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Υπηρετούν τις αντιλαϊκές επιλογές

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση στην Καλαμαριά την περασμένη Πέμπτη

«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασικό μέσο υλοποίησης των μέτρων και επιλογών των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Και το σύνολο των εκπροσώπων που στηρίχτηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υπηρέτησαν αυτή την κατεύθυνση. Γι' αυτό είναι ανάγκη τα κριτήρια της ψήφου και στις επερχόμενες τοπικές εκλογές να είναι κοινωνικοταξικά. Να χάσουν δυνάμεις τα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί του».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στην ΤΑ και τις θέσεις του ΚΚΕ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμαριά.

Ο ομιλητής ανέφερε ότι περιορίστηκαν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι το 1/3 των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης απασχολούνται με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αμείβονται με τις κατώτερες συλλογικές συμβάσεις, καταργείται το ωράριο εργασίας. Υπάρχουν δήμοι, όπως των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης στους οποίους η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και πληρώνονται με μισθούς πείνας.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, κινήθηκε και ο Δήμος Καλαμαριάς, βάζοντας χαράτσι στους παιδικούς σταθμούς, χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και σχεδιάζοντας την ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Αρετσούς».

Κόντρα σ' αυτή την πολιτική, κατέληξε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «καλούμε τον εργαζόμενο λαό να σταθεί ενισχύοντας τις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί η ενίσχυση αυτών των δυνάμεων θα συμβάλει στην ενίσχυση των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Οι εκλεγμένοι με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια είναι αυτοί που στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ