Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Θα συλλαμβάνεται όποιος αντιδρά στη λειτουργία της χωματερής!

«Αντεργατική», χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τη χτεσινή εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Παπαγγελόπουλου, με την οποία ζητά από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή να συλλαμβάνει όποιον εμποδίζει τη λειτουργία της χωματερής

Ο κόσμος που αγωνίζεται για την απομάκρυνση της χωματερής μπαίνει στο στόχαστρο
Ο κόσμος που αγωνίζεται για την απομάκρυνση της χωματερής μπαίνει στο στόχαστρο
Την καταστολή και όχι την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, επιλέγει η κυβέρνηση. Επιπλέον, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής, των Ανω Λιοσίων και του Θριασίου, που το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται για να δώσουν ένα τέλος στην υποβάθμιση της ζωής τους από τη συνεχιζόμενη λειτουργία της χωματερής.

Ετσι, χτες, με μιαν απαράδεκτη απόφασή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ουσία, απαγορεύει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των κατοίκων του Θριασίου και τους απειλεί πως σε περίπτωση που «οποιοσδήποτε δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στα Ανω Λιόσια» θα συλλαμβάνεται και θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο!

Αυτήν ακριβώς την εντολή έστειλε χτες εγγράφως προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, τον οποίο και καλεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα η χωματερή στα Ανω Λιόσια. Εντολή, που καταρρίπτει κάθε πρόσχημα, σχετικά με το για ποιον ακριβώς «δουλεύουν» η «αδέκαστη» Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Την ενέργεια αυτή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία και χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη και αντεργατική». Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

«Είναι απαράδεκτη και αντεργατική η εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλου προς τον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών. Ηδη, η χωματερή των Ανω Λιοσίων αστυνομοκρατείται και θα συλλαμβάνονται με διαδικασίες αυτοφώρου όσοι εργαζόμενοι παρεμποδίζουν την εναπόθεση λυματολάσπης στη χωματερή.

Ανεξάρτητα από την αδιαφορία επίλυσης του προβλήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η ευθύνη, αυτή τη στιγμή, βαρύνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επιλέγει την καταστολή, αντί της λύσης του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, με σειρά κινητοποιήσεων, κάτοικοι του Θριασίου παλεύουν να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας τους από τη λειτουργία της χωματερής για πάνω από 40 χρόνια, η οποία συνεχίζει να δέχεται το 95% των απορριμμάτων της Αττικής.

Επιπλέον, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚΝΑ - ΚΕΔΚΕ) ευθύνονται αποκλειστικά για το αδιέξοδο. Πρακτική που έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, που αφορά στη δημιουργία σύγχρονων ΧΥΤΑ στο Λεκανοπέδιο, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις και να αποσυμφορήσουν τα Ανω Λιόσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ