Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι αντιθέσεις τους διευκολύνουν τη λαϊκή πάλη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ:

«Οι συγκρούσεις στην ΕΕ για τον προϋπολογισμό είναι συγκρούσεις για το ποια πλουτοκρατία θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα.

Τα λαϊκά προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν έστω κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ πάρει το α ή το β ποσό. Αλίμονο αν η μικρομεσαία αγροτιά εξαρτά την επιβίωσή της από τα κοινοτικά ποσά, που δίνονται κυρίως για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ο καυγάς της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για το ύψος του Δ΄ ΚΠΣ είναι δημαγωγικός.

Οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη ης ΕΕ. Επαιξαν ρόλο σε αυτό και τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και στην Ολλανδία, όμως η κύρια αιτία είναι η διαπάλη για κυριαρχία ανάμεσα στις ηγετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η προσπάθεια των μικρότερων να ενδυναμώσουν τις θέσεις τους. Η επίθεση της ΕΕ και των κυβερνήσεών της κατά των δικαιωμάτων των λαών θα δυναμώσει. Εχει να κάνει με ταξικές επιλογές και όχι με κάποια νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί από τις αντιθέσεις. Αντίθετα, όσο αυτές οξύνονται, τόσο διευκολύνεται η λαϊκή πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί πρωταρχικά στο εθνικό πεδίο, με στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων για ριζικές αλλαγές σε κάθε χώρα, που θα οδηγήσουν και στην ανατροπή της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ