Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
«Φεσώνει» τους εργαζόμενους

Η σαφή εικόνα των συνεπειών που έχει στην καθημερινότητα των εργαζομένων η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός ενός αντιδραστικού κράτους, ήταν το κεντρικό ζήτημα που αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Πέμπτη το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου της Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Γ. Δομνάκη, συνεπούς κομμουνιστή και πρώην δημάρχου της πόλης. Ο Παν. Τσουκαλάς, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Αχτίδας ΒΑ συνοικιών της ΚΟΑ και επικεφαλής της ΔΗΠΙ («Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας») επισήμανε στη συνέχεια πως το 52% των οικονομικών αναγκών του δήμου καλύπτονται από τους δημότες, ενώ η οικονομική συνδρομή της πολιτείας διαρκώς μειώνεται. Από την επόμενη χρονιά, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς θα φτάσουν τα 95 ευρώ, όταν το 2000 οι γονείς δεν πλήρωναν τίποτα. Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας αντί να διεκδικήσει όσα χρωστά το κράτος στο δήμο, αυξάνει τα δημοτικά τέλη και παίρνει δάνεια. Οι ελεύθεροι και δημοτικοί χώροι χάνονται.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, επισήμανε την ανάγκη της ενημέρωσης των δημοτών. Να μαθαίνουν ποιος ψήφισε και τι, πώς οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια έχουν επιπτώσεις στη ζωή του, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ψηφοφόρος δε θα κρίνει αν ο δήμαρχος, ο κοινοτάρχης ή ο νομάρχης έφτιαξε ένα γήπεδο, που έτσι κι αλλιώς μπορεί να γίνει, αλλά ποια είναι η στάση της τοπικής αρχής σε όλες τις εξελίξεις, όπως π.χ. η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αν και πώς η τοπική αρχή αντιτάχτηκε στη νέα τάξη πραγμάτων, πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ