Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόθεση όλων η ένταση της ταξικής πάλης

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση

Ο Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην κεντρική ομιλία υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της ΝΔ σαν κυβέρνηση τώρα και του ΠΑΣΟΚ πριν, είναι ίδιες. «Αφετηρία και τελικό στόχο - συνέχισε - έχουν και οι δύο την υπηρέτηση της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας».

Απέναντι σ' αυτήν τη γενικευμένη επίθεση, είναι υπόθεση άμεσης προτεραιότητας, τόνισε ο συνδικαλιστής, «η παραπέρα συγκρότηση και ενίσχυση του ταξικού πόλου. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου και νέας για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων για την παραπέρα ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ».

Γιατί, όπως κατήγγειλε, «ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ήταν και είναι εχθρός της ταξικής πάλης. Χωρίς τη σοβαρή αποδυνάμωση χωρίς την ήττα του, δεν μπορεί σήμερα αντιμετωπιστεί η επίθεση της ΕΕ, του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων».

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε «δράση σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνοικία, για μαζική απεμπλοκή των εργαζομένων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για μαζική στήριξη των ταξικών δυνάμεων. Για ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Σήμερα απαιτούνται συνδικάτα μαζικά, ταξικά. Συνδικάτα που θα ενώνουν τους εργαζόμενους, θα δίνουν προοπτική με το πλαίσιο διεκδικήσεων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες».

Καταλήγοντας ο Χρ. Κατσώτης τόνισε: «Το ΠΑΜΕ και όλες οι ταξικές δυνάμεις, ξεπερνώντας εμπόδια που βάζουν το κεφάλαιο, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που το υπηρετούν, αναπτύσσει αυτοτελή δράση σε όλη την Ελλάδα, συντονίζει την ενιαία δράση της εργατικής τάξης, διεκδικεί στόχους και αιτήματα που απαντούν στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Αγωνιζόμαστε, έχοντας σαν κύριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης κόντρα στους στόχους του ΣΕΒ, την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, τα κέρδη.

Στηρίζουμε την απεργία των οικοδόμων στις 29 Ιούνη, την απεργία των ΟΤΑ και όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα. Συνεχίζουμε την πάλη μας στους εργασιακούς χώρους, στους κλάδους, οργανώνουμε την εργατική τάξη και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση του αγώνα».

Ο Θωμάς Πέππας, από το Σύλλογο Εργαζομένων Νομαρχίας Πειραιά, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «Η σημερινή κατάσταση απαιτεί μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση. Σ' αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη για την κλιμάκωση του αγώνα. Παντού, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, σε κάθε τόπο δουλιάς, να δοθεί η μάχη με αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η απάντηση. Απάντηση ενότητας», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ