Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δεν πέρασε η υπονόμευση

Οι εργαζόμενοι στην Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο έδωσαν μια ακόμη απάντηση απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που πέρα από την εργοδοσία, είχαν να αντιμετωπίσουν τη φανερή και κυρίως την υπόγεια υπονόμευση αλλά και τον εκφυλισμό της απεργίας από τα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ - κυρίως σε ό,τι αφορά την Πάτρα - έχουν πλειοψηφία ή ισχυρή παρέμβαση σε χώρους δουλιάς (Μέταλλο, Ιματισμός, Κατασκευές και σε ορισμένα μεγάλα εργοστάσια, όπως, «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε», «ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ», «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ») οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία ενώ όπου την πλειοψηφία έχουν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (Τράπεζες, ΟΤΕ, δημόσιος τομέας) υπήρξε υπονόμευση και πραγματικός εκφυλισμός.

Στην Πάτρα, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Καμιά αυταπάτη, καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική. Οι ταξικοί αγώνες συνεχίζονται», οι απεργοί προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Νωρίτερα, στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου, η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των οικοδόμων την επόμενη Τετάρτη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Πύργο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ