Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μήνυμα ανυποχώρητης πάλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μάχη της απεργίας και στους τέσσερις νομούς

Μήνυμα ανυποχώρητης ταξικής πάλης και αντεπίθεσης στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους από το «μαύρο» μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, έστειλαν και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής. Ταυτόχρονα, κατήγγειλαν την τακτική συμβιβασμού και υποταγής των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στη Λάρισα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι έδωσαν αγωνιστικά το «παρών» τους στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΚΛ). Νωρίτερα τα «συνεργεία» των συνδικαλιστών του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ είχαν δώσει τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στις πύλες των εργοστασίων και σε άλλους χώρους δουλιάς. Μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν στην «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» και στη «ΡΑΠΤΕΞ», όπου η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, στον «ΚΑΡΑΤΖΗ» - απέργησε το 80% των εργαζομένων - στις τράπεζες, σε πολλές από τις οποίες, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία παραμένουν υψηλά, όπως σε Εθνική (85%), Εμπορική (85%), Αγροτική (70%).

Κατά τη χτεσινή απεργία, για μια ακόμα φορά πολλοί εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς. Οπως στο εργοστάσιο «ΜΠΕΤΙΝΑ», όπου εργοδότης είναι ο Ν. Ρωμνιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, ο οποίος με το «έτσι θέλω» άλλαξε το ωράριο εργασίας και το μετέφερε στις 12 το μεσημέρι, από το πρωί που ήταν, έως τις 8 το βράδυ. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας.

Στο Βόλο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Κοντονίνος, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Στο νομό, μεταξύ των άλλων, καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», στο «ΚΟΝΤΙ» και στην «ΕΒΙΕΣΚ». Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και στις τράπεζες συμμετείχαν με ποσοστό 80%.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και μίλησε η Βάσω Μπακάση, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη Νομαρχία και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

Και στην Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δικαστηρίων διαμήνυσαν την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τους αγώνες τους, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Β. Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι «πρασινογάλαζες» ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, συμμετείχαν μόνο αυτές καθώς για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι της περιοχής τους γύρισαν την πλάτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ