Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Τη Δευτέρα η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στις Βρυξέλλες

Πυρετώδεις προετοιμασίες και για την αποστολή αλληλεγγύης στη Συρία, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη

Με την εκδήλωση αλληλεγγύης προς το λαό της ΛΔ της Κορέας, που διοργανώνει, μεθαύριο, Δευτέρα 27 του Ιούνη, στις Βρυξέλλες, το ΠΑΜΕ δίνει συνέχεια στην πλούσια διεθνιστική του δράση. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, η ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή και για άμεση αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εργατών στους εργάτες της Κορεατικής Χερσονήσου».

Στην εκδήλωση, στην οποία το ΠΑΜΕ, ως διοργανωτής, θα συμμετάσχει με πολυμελή αντιπροσωπεία, θα πάρουν μέρος ακόμα συνδικαλιστές από την Πορτογαλία (CGTP-IN), την Ισπανία (PCPE, Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Μαδρίτης), την Κύπρο (ΠΕΟ), το Βέλγιο (Συνδικάτο EXXON MOBIL, Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων, Συνδικάτο Caterpilar, κ.ά.), την Αυστρία (OGB), τη Γερμανία (KPD), τη Βουλγαρία (Κεντρική Γενική Ενωση Κλαδικών Συνδικάτων Βουλγαρίας), τη Ρουμανία (Συνδικαλιστική Ενωση Καρπαθίων) και την ΠΣΟ, που θα εκπροσωπηθεί από το μόνιμο αντιπρόσωπό της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ θα πάρουν μέρος και συνδικαλιστές της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της ΛΔ της Κορέας, ενώ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους συνδικαλιστές η Hunda Mlehi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Συρίας (GFTU). Την εισηγητική ομιλία στην Εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης θα κάνει εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου.

Αποστολή αλληλεγγύης στη Συρία

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε και οι προετοιμασίες για το Καραβάνι αλληλεγγύης στη Συρία, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ από τις 23 έως τις 26 του Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή 150 συνδικαλιστών και εργαζομένων. Αποστολή που στόχο έχει να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στους Σύρους εργάτες και στο λαό της χώρας, που δέχονται προκλήσεις και απειλές από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Η αποστολή του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσει την Παρασκευή 23 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί και θα επιστρέψει από τη Δαμασκό τη Δευτέρα 26 του Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ. Η μεταφορά θα γίνει με τις Συριακές Αερογραμμές. Το κόστος κατ' άτομο είναι 450 ευρώ και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, σε δίκλινα δωμάτια, αεροπορικά εισιτήρια, πρωινό, ένα γεύμα τη μέρα, δύο εκδρομές ημερήσιες, τη βίζα και μεταφορές στη Δαμασκό.

Το πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης περιλαμβάνει ημερήσια εκδρομή στην ιστορική πόλη Παλμύρα (250 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό). Μετάβαση στην πόλη Κουνέιτρα που έχει καταστραφεί από τους Ισραηλινούς και εκδήλωση αλληλεγγύης στα υψώματα του Γκολάν (60 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό). Θα πραγματοποιηθούν ακόμα εκδηλώσεις με τη Γενική Ομοσπονδία Εργατών Συρίας και συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες της Συρίας.

  • Οσοι δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να την εξασφαλίσουν καταθέτοντας αμέσως το ποσό των 450 ευρώ. Τα χρήματα μπορούν να δίνονται είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΠΑΜΕ, είτε να κατατίθενται στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό: 101/751788-20 (στα ονόματα Γεωργαντάς Βασίλης, Πέρρος Γεώργιος, Κούτρας Θεόδωρος) και να στέλνεται ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ με φαξ η απόδειξη της τράπεζας για την κατάθεση με το όνομα στον αριθμό 210.3802.864
  • Το αεροπορικό ταξίδι Αθήνα-Δαμασκός διαρκεί δύο ώρες. Το ξενοδοχείο που θα μένει η αποστολή είναι ιδιοκτησία των Συνδικάτων της Συρίας και βρίσκεται 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού. Είναι ξενοδοχείο σύγχρονο και μεγάλο. Το ταξί από το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης στοιχίζει περίπου 40 λεπτά του ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ