Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΡΙΟΥΜΦ»
Μονόδρομος η αντίσταση στις απολύσεις

Να απομονώσουν τους καλοθελητές της εργοδοσίας και να οργανώσουν την πάλη τους με το ταξικό Συνδικάτο τους, καλεί τις εργάτριες η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Η απόγνωση της εργάτριας της «Σίσσερ Πάλκο», που έχασε σε μια νύχτα της δουλιά της, είναι ό,τι περιμένει και τις συναδέλφισσές της στην «Τριούμφ». Στο χέρι τους είναι να βάλουν φρένο στα εργοδοτικά σχέδια...
Η απόγνωση της εργάτριας της «Σίσσερ Πάλκο», που έχασε σε μια νύχτα της δουλιά της, είναι ό,τι περιμένει και τις συναδέλφισσές της στην «Τριούμφ». Στο χέρι τους είναι να βάλουν φρένο στα εργοδοτικά σχέδια...
Λουκέτο βάζει στο εργοστάσιό της στην Ελλάδα η πολυεθνική βιομηχανία ιματισμού «Τριούμφ», πετώντας στο δρόμο 350 εργάτες και εργάτριες. Το επικείμενο λουκέτο της ελβετικών συμφερόντων επιχείρησης, που δραστηριοποιείται σε πολλές ακόμα χώρες με φτηνότερα εργατικά χέρια, ανακοινώθηκε προχτές από την εργοδοσία και καθορίστηκε για τις 15 Ιούλη. Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις και ενώ εδώ και καιρό η ανησυχία φούντωνε ανάμεσα στους εργαζόμενους, τα «παπαγαλάκια» της εργοδοσίας έπιασαν δουλιά: Με παραινέσεις προς τις εργάτριες, τις καλούν ανάμεσα στον αγώνα και το οριστικό λουκέτο να αποδεχτούν το δεύτερο, με δέλεαρ τις παχυλές αποζημιώσεις που τάζει η εργοδοσία για να κλείσει άρον - άρον το εργοστάσιο.

Ο ίδιος ο υπεύθυνος της επιχείρησης παραδέχτηκε προχτές κυνικά ότι το εργοστάσιο κλείνει, επειδή δεν έχει τα προσδοκώμενα κέρδη. Η εργοδοσία εκτιμά ότι είναι λίγα τα περίπου 23.000 ευρώ, που κέρδισε από τη δουλιά κάθε εργάτριας το 2002!

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Με ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας - κυβέρνησης, που, με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ και οδηγό τις αποφάσεις της ΕΕ, προσθέτει στη στρατιά των ανέργων τους εργάτες και εργάτριες της ΤΡΙΟΥΜΦ.

Καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις. Να καταγγείλουν τα τσιράκια της εργοδοσίας, που θέλουν να βγάλουν λάδι τους εργοδότες. «Αποδείχτηκε, τονίζει η ανακοίνωση, ότι η εργοδοσία έχει φτιάξει μηχανισμό με ορισμένους που εμφανίζονται σαν προστάτες των εργαζομένων και τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να δεχτούν οι εργαζόμενοι τις απολύσεις. Αυτή την τακτική υπηρετούν και ορισμένοι που χτες 24/6/2005 ημέρα απεργίας κατάγγειλαν το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος και την Ομοσπονδία και οδήγησαν ορισμένους εργάτες στο υπουργείο για να διαπραγματευτούν τις προσωπικές τους απόψεις. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και ανακοίνωση χωρίς υπογραφή».

«Πίσω από όλα αυτά, σημειώνει η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, είναι η εργοδοσία, που θέλει τους εργάτες απολυμένους και μακριά από το συνδικάτο. Οσα "κίνητρα" και να δίνει η εργοδοσία, κανένας εργάτης και εργάτρια όταν χάσει τη δουλιά του δεν μπορεί να έχει μέλλον αυτός και η οικογένειά του. Τα οικονομικά κίνητρα της εργοδοσίας για να μπουν μαζικά οι εργάτες στην ανεργία, οδηγούν σε αδιέξοδο. Γιατί τα ψίχουλα πολύ γρήγορα θα τελειώσουν και οι εργάτες χωρίς δουλιά γίνονται όμηροι του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».

«Το ΚΚΕ σας καλεί να σκεφτείτε. Δεν υπάρχει κανένα αντάλλαγμα, όπως λέει η εργοδοσία και τα τσιράκια της, που να αντικαθιστά τη δουλιά με δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΤΡΙΟΥΜΦ μαζί με τους κομμουνιστές, το ταξικό συνδικάτο να παλέψουν να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας», σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ενα δρόμο έχουμε: Ενότητα - Οργάνωση - Πάλη. Κοινός αγώνας των εργατών του κλάδου με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, με τους εργάτες που δουλεύουν με μερική απασχόληση. Με τα ταξικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ, ενάντια στους εργοδότες, στην κυβέρνηση, στην ψευτο-αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και τη ΓΣΕΕ που τους σιγοντάρει. Το ΚΚΕ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία του Αγώνα, της Αλληλεγγύης, για να έχουμε νίκες και να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας της ΕΕ και των κομμάτων της. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ