Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γέμισαν οι δρόμοι εργατιά

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης

Motion Team

Το σύνθημα δόθηκε από τα χαράματα: Ολοι στην απεργία! Ολοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ! Σε μεγάλα πολυκαταστήματα του κέντρου, στα γιαπιά, σε τράπεζες και σε εργοστάσια απλώθηκαν τα πανό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τις προκηρύξεις στο χέρι πήραν θέση για την περιφρούρηση της απεργίας από τις 6 τα χαράματα μέχρι την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι εμποροϋπάλληλοι των μεγάλων πολυκαταστημάτων «Ζάρας», «Λαμπρόπουλος», «Φωκάς» δεν πήγαν στη δουλιά, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα κεντρικά καταστήματα των τραπεζών Γενική, Πίστεως και Γιούρομπανκ. Επίσης, δε δούλεψε και το καπνεργοστάσιο «Αττίκ Γκρέιτ».

Λίγο πριν τη συγκέντρωση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που περιφρουρούσαν την απεργία στην αγορά, έκαναν μία δυναμική προσυγκέντρωση και πορεία στην οδό Τσιμισκή με κατάληξη το χώρο της συγκέντρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί τα σωματεία των οικοδόμων και των εμφιαλωμένων ποτών.

Στο βήμα ανέβηκε και χαιρέτισε με ομιλία ο Πέτρος Πελτέκης, πρόεδρος των εργαζομένων στην «Πέπσι Κόλα», και αμέσως μετά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, έκανε την κεντρική ομιλία.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι όλοι όσοι απεργάζονται τις αντεργατικές πολιτικές θα βρουν αντιμέτωπο το ΠΑΜΕ: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πάντα καρφί στο μάτι τους. Θα θυμίζει αυτό που ξέρουν όλοι οι εργάτες. Οτι αυτές οι ηγεσίες, πολιτικές και συνδικαλιστικές, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, γιατί είναι οι ίδιες μέρος του προβλήματος. Πρέπει να παραμεριστούν».


Motion Team

Και επισήμανε ότι το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα την Τετάρτη 29 Ιούνη με την απεργία των οικοδόμων, στη συνέχεια με τις απεργιακές εξορμήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των μικρομεσαίων ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου που ξεκινάνε τώρα, αλλά και μέχρι το Σεπτέμβρη για τον εργατικό ξεσηκωμό στα εγκαίνια της Εκθεσης.

Αμέσως μετά οι απεργοί εργάτες βγήκαν στο δρόμο. Η Εγνατία Οδός γέμισε εργάτες. Με τα πανό τους, τις σημαίες τους και στεντόρεια τη φωνή να καλεί «Με το ΠΑΜΕ μια γροθιά, στον αγώνα η εργατιά!», «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΓΣΕΕ τα κάνανε πλακάκια εις βάρος σου λαέ», «Εργάτη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα»! Εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργάτες, εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά, όλοι ενωμένοι ύψωσαν φωνή απειθαρχίας. Μία στάση μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο όπου διατράνωσαν τη θέλησή τους να φύγουν οι φονιάδες των λαών και στη συνέχεια μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου και κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέδωσε η προσπάθεια κινητοποίησης νέων δυνάμεων (2021-06-17 00:00:00.0)
Εφαλτήριο κλιμάκωσης των αγώνων (2005-07-27 00:00:00.0)
Ηταν μέρα απεργίας! (2005-07-07 00:00:00.0)
«Νέκρωσαν» παντού τα εργοτάξια (2005-06-30 00:00:00.0)
Οι νεότεροι δε θυμούνται τόσο μεγάλη διαδήλωση (2005-05-12 00:00:00.0)
Ενα ακόμα σημαντικό βήμα μπροστά (2002-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ