Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ
Αλληλεγγύη στο διωκόμενο συνδικαλιστή

Οι οικοδόμοι της Θάσου καταδικάζουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας σε βάρος του ναυτεργάτη Α. Λουβουλούδη

Τη συμπαράστασή του στο ναυτεργάτη Αλέκο Λουβουλούδη, πρόεδρο του Σωματείου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας, εκφράζει το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λιμεναρίων και Περιχώρων Θάσου «Ο Αγιος Αθανάσιος», καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΑΝΕΘ και των εφοπλιστών που επιχειρούν εδώ και καιρό να επιβάλουν στον πρόεδρο των ναυτεργατών αναγκαστική άδεια - απόλυση μεθοδεύοντας την απόλυσή του. Απόλυση που σχετίζεται, όπως τονίζει το σωματείο, με τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΝΕΘ, όπου εργάζεται ο Λουβουλούδης, έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του Σωματείου Αλέκο Λουβουλούδη, με το οποίο του κοινοποιεί ότι τον έθεσε σε αναγκαστική άδεια από τις 23 Μάη και για 20 μέρες. Ο Αλέκος Λουβουλούδης συνεχίζει να δουλεύει κανονικά και ξεκαθαρίζει πως «η άδεια είναι δικαίωμα του ναυτικού και όχι μοχλός εκβιασμών της εργοδοσίας». Σημειώνεται ωστόσο ότι από τις 23 Μάη που τέθηκε σε αναγκαστική άδεια δεν πληρώνεται τις υπερωρίες.

Το Σωματείο καλεί το Λιμεναρχείο Καβάλας, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμο Θάσου, το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και τους μαζικούς φορείς του νησιού να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές.

«Η μεθόδευση αυτή έχει στόχο να χτυπήσει το σωματείο και τους ναυτεργάτες καταρχήν και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα, που μπαίνουν φραγμός στις επιδιώξεις τους» σημειώνει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι υπεύθυνοι για τα παραπάνω είναι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στελέχη των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ), το ΥΕΝ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που παίζουν το ρόλο του Προκρούστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ