Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μάχη στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα

Πέτροβας Σπύρος

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα
Δυναμικό «παρών» έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στα Γιάννενα, οι ταξικές δυνάμεις, από το πρωί, περιφρούρησαν την απεργία στο υποκατάστημα της «Ηλεκτρονικής». Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων στο κατάστημα από τον προϊστάμενο της εργοδοσίας Δ. Σταυρόπουλο - ο οποίος μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία - έπεσαν στο κενό από τη μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων.

Εργαζόμενοι και νεολαίοι με συνθήματα και πανό διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν στο ΞΕΝΙΑ. Στα πλαίσια της πολιτικής ξεπουλήματος του δημόσιου και δημοτικού πλούτου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο χώρος αυτός ξεπουλιέται για παραπέρα κερδοφορία των επιχειρήσεων, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Χ. Μεντής από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κέρκυρα. Ακούστηκε ηχηρό το μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερεντατικοποιεί την εργασία για την παραπέρα αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Οι ταξικές δυνάμεις, ακούραστες από τα χαράματα έως και το απόγευμα, έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας στο ξενοδοχείο «Κέρκυρα ΓΚΟΛΦ», στο οποίο προχτές το απόγευμα ο εργαζόμενος Μ.Ρηγανάς, μάγειρας, χτυπήθηκε από τον προϊστάμενο Ν. Σκούρα - διότι ο τελευταίος τον θεώρησε υπεύθυνο για το ότι άφησε το ψυγείο με τα παγωτά ανοιχτό και λιώσανε!

Στην Αρτα, εργαζόμενοι από την ΙΟΝ, τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ, οικοδόμοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς, για να δηλώσουν ότι δε χωράει καμία αναμονή στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Θεσπρωτία, στην Πρέβεζα, στην Λευκάδα και το Αγρίνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ