Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Από τα χαράματα στην περιφρούρηση

Μαχητικές και δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Κρήτη, που πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Οι εργαζόμενοι παρά τις προσπάθειες, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να υπονομεύσουν και να εκφυλίσουν την 24ωρη απεργία, έδωσαν αποφασιστική απάντηση συμμετέχοντας στην απεργία συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις.

Στο Ηράκλειο η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών. Από τις 5 το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα «Carrefour» και «LIDLE» περιφρουρώντας την απεργία και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση.

Λίγο μετά τις 10 οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και αμέσως μετά περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου.

Στα Χανιά η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία Ν. Καταστημάτων. Πολύ νωρίτερα συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ για την περιφρούρηση της απεργίας. Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ