Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το ωράριό τους είναι μια σκλαβιά...

«Το ωράριό τους είναι μια σκλαβιά, 7ωρο - 5ήμερο ζητά η εργατιά», βροντοφώναξαν, το περασμένο Σάββατο, έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής επιχείρησης «Καρφούρ» στο Ηράκλειο, εργαζόμενοι, μέλη και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνοντας σαφές ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι με τους αγώνες τους να ακυρώσουν στην πράξη και στη ζωή τους αντεργατικούς νόμους του κεφαλαίου.

Οι συγκεντρωμένοι από τις 5.00 μ.μ. απέκλεισαν το κατάστημα με δυο μεγάλα πανό και με «αλυσίδες» που σχημάτισαν στις δυο εισόδους του καταστήματος. Λίγη ώρα νωρίτερα συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κατάστημα με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών για τις μαύρες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου διευρυμένου ωραρίου. Ομως βρέθηκαν αντιμέτωποι με την τραμπούκικη επιθετικότητα ανδρών της ασφάλειας του καταστήματος. Ορισμένοι, μάλιστα απ' αυτούς, δε δίστασαν "να σηκώσουν και χέρι", χτυπώντας τους συγκεντρωμένους, ώστε να μην περάσουν μέσα στο κατάστημα.

Με αποφασιστικότητα, οι συνδικαλιστές τελικά πραγματοποίησαν την εξόρμηση και δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που κατήγγειλαν στα μέλη του ΠΑΜΕ το κλίμα φόβου και τρομοκράτησης που επικρατεί συνολικά στα καταστήματα της συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας. Στο χώρο, μετά από κλήση της επιχείρησης, έφτασαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να πείσουν τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν επιτρέποντας την ομαλή λειτουργία του καταστήματος. Η απάντηση δόθηκε αμέσως απ' όλους με μια φωνή και το σύνθημα «Το ωράριό τους είναι μια απάτη - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Η κινητοποίηση συνάντησε την αποδοχή της πλειοψηφίας όσων έφταναν εκείνη την ώρα να ψωνίσουν και οι οποίοι σε ένδειξη συμπαράστασης άφηναν τα καρότσια τους και αποχωρούσαν.

Η συγκέντρωση έληξε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Λίγο πριν αποχωρήσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους του «Καρφούρ», να συμμετέχουν μαζικά στην πικετοφορία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία των Λιονταριών στις 7 το απόγευμα, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ