Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Δραματικές ελλείψεις προσωπικού

Μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό θανάτου στρατιώτη στο Νοσοκομείο Πύργου λόγω έλλειψης των στοιχειωδών νευροχειρουργικών εργαλείων, αναδεικνύονται πλέον οι ελλείψεις και η αδιαφορία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες και να λειτουργήσει με επάρκεια ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο, για την ανέγερση του οποίου δαπανήθηκαν 38 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, το Νοσοκομείο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, πράγμα που αποδεικνύει κραυγαλέα το παραπάνω περιστατικό. Το προσωπικό που λειτουργούσε τα 90 κρεβάτια στο παλιό Νοσοκομείο και έχει μειωθεί κατά 30 άτομα λόγω λήξης του προγράμματος STAGE, τώρα καλείται να λειτουργήσει 138 κρεβάτια στο νέο Νοσοκομείο. Δε λειτουργούν η ΜΕΘ δυναμικότητας πέντε κρεβατιών, η Παιδιατρική Κλινική και η Νευροχειρουργική Κλινική, λόγω έλλειψης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Λόγω μειωμένων πιστώσεων για τις εφημερίες, της τάξεως των 150.000 ευρώ και ενώ το Νοσοκομείο βρίσκεται καθημερινά σε γενική εφημερία, η διοίκηση του Νοσοκομείου τροποποίησε τα προγράμματα εφημεριών και συμβαίνει το ιατρικώς απαράδεκτο να εφημερεύουν μετά τις 10 μ.μ. από το σπίτι οι εξής καίριες ειδικότητες:

  • Χειρουργοί: 25 μέρες το μήνα
  • Μαιευτήρες: 16 μέρες το μήνα
  • Παιδίατροι: 12 μέρες το μήνα
  • Αναισθησιολόγοι: 2 μέρες το μήνα
  • Παθολόγοι: 2 μέρες το μήνα

Την όλη κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι επί 25 μήνες δεν έχουν γίνει κρίσεις 12 γιατρών και για 19 μήνες δεν έχουν κριθεί από το ΑΣΕΠ 50 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ