Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στην «πόλη του φωτός»

«Η λύση που βρήκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί, έπειτα από τις τρεις απανωτές πυρκαγιές σε εξαθλιωμένα κτίρια της γαλλικής πρωτεύουσας και τον θάνατο συνολικά 40 ανθρώπων, ήταν να μείνουν περίπου 13.000 οικογένειες λαθρομεταναστών, στην πλειονότητά τους από τη Δυτική Αφρική, στον δρόμο. Διότι εκεί ακριβώς θα βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί μετά την υποχρεωτική εκδίωξή τους από τους χώρους όπου παρανόμως μεν, από ανάγκη δε, διαμένουν. Ηδη εκκενώθηκαν δύο συγκροτήματα κατοικιών στο 19ο Διαμέρισμα του Παρισιού, όπου έμεναν περίπου 140 Αφρικανοί. Σειρά έχουν ακόμα 60 κτίρια και περίπου 1.000 διαμερίσματα που έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες» (τα στοιχεία στα «ΝΕΑ»).

Τι πίνει;

«Δεν ενθουσιάζει όλους στο ΠΑΣΟΚ το φημολογούμενο άνοιγμα Παπανδρέου προς τις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς και ειδικά του ΚΚΕ. Μερικούς, μάλιστα, τους εξοργίζει. "Το να απευθύνεις πρόταση συνεργασίας σε ένα κόμμα με το οποίο υπάρχουν τρομακτικές πολιτικές, ιδεολογικές διαφορές είναι τεράστιο λάθος" είπε ο Γιώργος Φλωρίδης (Alpha 98,9). Γιατί είναι λάθος; Διότι όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ είναι ένα "ξενοφοβικό, σχεδόν ρατσιστικό κόμμα", με ενεργό παρουσία στο "νεοκαραμανλικό εθνικοπατριωτικό μέτωπο"...» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

Γλέντια οι ψυχίατροι

«Σχεδόν το ένα τρίτο των ανέργων στην Εύβοια πάσχει από κατάθλιψη και ένας στους πέντε εκδηλώνει αυτοκτονικό ρίσκο (...) σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας σε δείγμα 900 ατόμων (άνω των 18 ετών) από τη Χαλκίδα, την Ερέτρια, την Αμάρυνθο, τη Λάμψακο, την Αρτάκη και τα Ψαχνά (...) δεν περιλαμβάνονται στην έρευνα οι άνεργοι του Μαντουδίου και της βορειοκεντρικής Εύβοιας στους οποίους εδώ και πέντε χρόνια οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις από το κλείσιμο της άλλοτε κραταιάς επιχείρησης Σκαλιστήρη και Βιομάγν» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ