Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διοικητικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΡΑΙΑ... ΤΑ ΛΕΕΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος! Μόνον 65 από τα 550 μέλη της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταλάβει θέσεις σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών, κι αυτές, λέει, είναι πολιτικού χαρακτήρα, προκειμένου να εφαρμόζεται η πολιτική της ΝΔ.

Να υποθέσουμε μήπως ότι τα υπόλοιπα μέλη των ΔΣ των δημόσιων και «ευρύτερων» δημόσιων οργανισμών ...αντιμάχονται τις θέσεις και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας;

Κάτι τέτοιο δε φαίνεται να προκύπτει από τις εξελίξεις, αφού όλοι αυτοί οι οργανισμοί, όταν τους ζητούνται - για παράδειγμα - περικοπές δαπανών, περικοπές προσωπικού και ιδιωτικοποιήσεις, ανταποκρίνονται με περισσή προθυμία.

Εδώ που τα λέμε, βέβαια, ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη να έχουν παραμείνει στους οργανισμούς, επ' ουδενί συνιστά πρόβλημα το γεγονός αυτό για την κυβέρνηση. Οι πολιτικές των δυο κομμάτων είναι ταυτόσημες, οπότε, και μπορούν να εξυπηρετηθούν θαυμάσια από τα υπάρχοντα φυσικά πρόσωπα και οι μέχρι χτες «πράσινοι» να γίνονται «γαλάζιοι»...

ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για τους ανήλικους αλλοδαπούς που συλλαμβάνονται, κρατούνται και τους μεταχειρίζονται με το χειρότερο οι τρόπο οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το «Συνήγορο του Πολίτη». Οχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά έχει τη σημασία του να καταγράφεται επίσημα.

Εμείς θα προσθέταμε ότι δεν απαιτούνται οι αστυνομικές αρχές για να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης οι ανήλικοι οικονομικοί μετανάστες. Οι εργοδότες που χρησιμοποιούν την ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία, σας βεβαιώνουμε ότι δε διστάζουν να χρησιμοποιούν ανήλικους.

Ελεγχοι δεν υπάρχουν και η ανασφάλιστη εργασία βολεύει τα κάθε λογής συμφέροντα, οπότε τα δικαιώματα των παιδιών αποτελούν στην όλη υπόθεση μια δευτερεύουσας σημασίας, αν όχι περιττή, λεπτομέρεια.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατά τα άλλα, ζούμε σε ένα «πολιτισμένο», «προηγμένο», «ευρωπαϊκό» κράτος που, όπως συχνά ακούμε, παίζει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια. Η παιδική εκμετάλλευση είναι μάλλον ένα δείγμα του φοβερού και τρομερού αυτού «ρόλου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ