Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι να πει...

Συνεχίστηκε και χτες η συζήτηση γύρω από τις παραβάσεις που εντόπισε ο ΕΦΕΤ στην επισήμανση που φέρουν οι συσκευασίες του γάλατος, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πρωτοστατεί, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Εκεί διαφήμισε αρκούντως το έργο του ΕΦΕΤ και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης γύρω από θέματα προστασίας καταναλωτή. Πανέτοιμος ήταν, δε, να επαναλάβει στοιχεία σχετικά με διάφορες κατά καιρούς υποθέσεις παραπλάνησης καταναλωτών που δημοσιοποιήθηκαν, για πρόστιμα που επιβλήθηκαν κλπ.

Βέβαια, όταν ρωτήθηκε εάν οι καθημερινές αποκαλύψεις για διατροφικά σκάνδαλα προβληματίζουν την κυβέρνηση, σχετικά με τη σκοπιμότητα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αγορά, φάνηκε να αιφνιδιάζεται. «Οπου χρειάζεται να διορθωθεί το θεσμικό πλαίσιο, βεβαίως θα διορθωθεί», ψέλλισε.

Και τι να πει, δηλαδή, ο άνθρωπος; Οτι είναι δυνατό η ΝΔ σήμερα - ή το ΠΑΣΟΚ μέχρι χτες - να αλλάξει ριζικά τις διακηρύξεις και την πολιτική της για «ελεύθερη αγορά» και να ανατρέψει τις ίδιες τις κυβερνητικές επιλογές που γεννούν τα διατροφικά σκάνδαλα, την παραπλάνηση των καταναλωτών και την κερδοσκοπία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ