Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβλήματα που «καίνε» την περιοχή

Στις τραγικές συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για τους εργαζόμενους και το λαό του Θριασίου, αναφέρθηκαν πολλοί εκπρόσωποι εργατικών και μαζικών φορέων, μετά την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα. Αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα ζητήματα και προβλήματα της περιοχής που αφορούν το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την ποιότητα ζωής, την υγεία κ.ά., εξέφρασαν ξεκάθαρα τη θέση ότι οι τοπικές εκλογές δεν μπορεί να μην έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά και την ανάγκη οι αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και έτσι πρέπει να δοθεί η μάχη μακριά από τα διλήμματα που θέτει ο δικομματισμός και τα δεκανίκια του, ξεκαθάρισε από την αρχή της παρέμβασής του ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δυτικής Αττικής. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, σημείωσε, είναι η συνέχεια αυτής του ΠΑΣΟΚ. «Μια πολιτική που εφαρμόζεται μέσα από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές αρχές. Τα αποτελέσματα και οι συνέπειες αυτής της πολιτικής για τους κατοίκους του Θριασίου τα βλέπει κανείς καθημερινά με την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, τη μη αντιπλημμυρική θωράκιση, την επέκταση της χωματερής», τόνισε ο Κ. Παπαπολυχρονίου.

Ο Γιώργος Κορδής από το σωματείο εργαζομένων στους Δήμους του Θριασίου τόνισε την ανάγκη να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού. Να γίνουν - όπως σημείωσε - οι δημοτικές εκλογές ένα μετερίζι αγώνα που θα μπολιάσει τη συσσωρευμένη αγανάκτηση και να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Η Κική Τσοπελάκη, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική καταστροφή των πολυεθνικών και των βιομηχανιών της περιοχής και στα ανταλλάγματα που δίνουν στους δήμους της περιοχής.

Ο Γρηγόρης Πανταζής, δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου, αναφέρθηκε στα κέρδη ύψους 8 δισ. δρχ. που αποκομίζει ο δήμος από τις εκατοντάδες βιομηχανίες, ενώ την ίδια στιγμή οι επιπτώσεις για τους κατοίκους είναι τεράστιες. «Η ανατροπή εργασιακών σχέσεων, οι αθίγγανοι, το αποχετευτικό, η χωματερή, οι πλημμύρες κ.ά. είναι προβλήματα πολιτικά και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση της υγείας στην περιοχή που δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού καθώς τα δύο Κέντρα Υγείας (Μέγαρα - Ελευσίνα) και τα υποκαταστήματα ΙΚΑ υπολειτουργούν, ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις.

Η Παρασκευή Γκίκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας, αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή της πόλης και στην πολιτική που ακολουθεί στην κατεύθυνση και λογική του τι αποφέρει κέρδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι: της ΠΕΑΕΑ, απογόνων αντιστασιακών, συνταξιούχων, της επιτροπής ειρήνης, του συλλόγου γυναικών, της Ενωσης Γονέων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και 3ου Δημοτικού, του Συνδικάτου Μετάλλου, σωματείων οικοδόμων και εργατών δήμων, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ειδικής κατάρτισης και του εξωραϊστικού συλλόγου Νέας Ζωής Μάνδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ