Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ του σχεδίου Ανάν

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το σχέδιο Ανάν και «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν να το επεξεργαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί αυτό αποδεκτό και από τις δυο πλευρές», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Ερελι, επισημαίνοντας ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα ήταν αυτή που απέρριψε το σχέδιο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι πρόκειται για προσπάθεια του ΟΗΕ και κάλεσε για πολλοστή φορά τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν «καλή θέληση» και να εκμεταλλευτούν «την ευκαιρία» που παρουσιάζεται για την επίτευξη συνολικής λύσης που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση των δυο κοινοτήτων.

Κατά Ερντογάν - Παπαδόπουλου ο Ακιντζί

Την εκτίμηση ότι με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δίνουν την εντύπωση πως δεν επιθυμούν σύντομα λύση του Κυπριακού, διατύπωσε ο αρχηγός του τουρκοκυπριακού κόμματος «Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας», Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμηση αυτή μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση, που κράτησε δύο ώρες, έγινε χτες το πρωί στην κατοικία του Κύπριου προέδρου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι διαφώνησε με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στο θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, στην παλιά Λευκωσία. «Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, είπε ο Μ. Ακιντζί, επέμεινε ότι υπάρχει παραβίαση από τουρκικής πλευράς του "στάτους κβο" στη νεκρή ζώνη, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο.

Οπως είπε, όσες φορές μίλησε με τα Ηνωμένα Εθνη, δεν του επιβεβαίωσαν ότι παραβιάζεται η νεκρή ζώνη στην περιοχή.

«Αντί να ρίχνουμε ένα τείχος, κτίζουμε τείχη στο μυαλό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος πολιτικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ