Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Οι δυνατότητές μας είναι απεριόριστες

Συζήτηση με τον γραμματέα της ΚΟΒ Ποντοπόρων του Πειραιά για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και στις γειτονιές του Πειραιά η μάχη της οικονομικής εξόρμησης των μελών και φίλων του ΚΚΕ. Η ΚΟΠ έχει καλύψει το 63,30%, ενώ στην άμιλλα των Οργανώσεων πρώτη είναι η ΚΟ Ναυτεργατών που έχει ήδη καλύψει το 79,83%. Ακολουθεί η Αχτίδα Κοκκινιάς με 73,62%, η Αχτίδα Κορυδαλλού με 73,37%, η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα με 60,40% η Αχτίδα Α΄ Πειραιά με 58,43% και η Αχτίδα των Δυτικών συνοικιών με 49,68%.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς καταφέρνουν να είναι πρώτοι, ο Δημήτρης Καραλιώκης, γραμματέας της ΚΟΒ Ποντοπόρων, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα μυστικό. «Η οικονομική εξόρμηση, επισήμανε, όπως και κάθε άλλη πολιτική δουλιά, δεν είναι αποτέλεσμα δράσης των τελευταίων χρόνων. Εχει άμεση συνάρτηση με τη δουλιά που κάνει η ΚΟΒ, ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τα αποτελέσματα της οικονομικής δουλιάς δείχνουν την επιρροή του Κόμματος, της ΚΟΒ, του κάθε συντρόφου ξεχωριστά. Για μας, τόνισε, ένα είναι το βέβαιο: Πως ο σύντροφος που δε δουλεύει στην ΚΟΒ του, που δε δουλεύει στο σωματείο του, στο συνδικαλιστικό κίνημα, ευρύτερα, δεν μπορεί να κάνει και οικονομική δουλιά. Δε φτάνει μόνο ιδεολογικά να είμαστε με το Κόμμα. Το να ζούμε σαν κομματικά μέλη πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Ο περίγυρός μας, οι συνάδελφοί μας, γενικά όλος ο κόσμος που συναναστρεφόμαστε, πρέπει να μας εκτιμά για αυτό που είμαστε. Δηλαδή κομμουνιστές».

«Οσον αφορά τα οργανωτικά μέτρα, σαν Οργάνωση, πρόσθεσε, συγκλήθηκαν οι ΚΟΒ για συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα. Απαντήσαμε συλλογικά στο ερώτημα γιατί πρέπει να κάνουμε την οικονομική εξόρμηση, τι στόχους θα εξυπηρετήσει η οικονομική εξόρμηση. Αυτό βοήθησε να εξοπλιστούν όλα τα μέλη της Οργάνωσης με επιχειρήματα, όχι μόνο για τους άμεσους στόχους που καθόρισε το 17ο Συνέδριο, αλλά και για τους οραματισμούς μας. Την οικοδόμηση δηλαδή της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Εχουμε καταγράψει τις επιρροές της Οργάνωσης και έχει χρεωθεί ο κάθε σύντροφος συγκεκριμένους φίλους και οπαδούς του Κόμματος. Είναι προσωπική του ευθύνη να απευθυνθεί τουλάχιστον σε αυτούς, αλλά και να διευρύνει αυτόν τον κύκλο. Γίνεται έλεγχος κάθε Δευτέρα και όπου κάθε σύντροφος συναντά δυσκολίες, δίνεται άμεση βοήθεια από το Γραφείο της ΚΟΒ».

Παράλληλα ο Δ. Καραλιώκης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «θα ξεπεράσουμε το πλάνο μας γιατί ακόμα η δουλιά μας δεν άρχισε να αποδίδει αυτά που προσδοκούμε», τονίζοντας ότι «είμαστε μια κλαδική οργάνωση με μεγάλο πεδίο δράσης και με δεσμούς, είτε πολιτικούς, είτε συνδικαλιστικούς, με χιλιάδες συναδέλφους και γι' αυτό και οι δυνατότητες δεν τελειώνουν ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ