Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σε μεσιτικό γραφείο των επιχειρηματιών έχει μετατραπεί η Αυτοδιοίκηση

Τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το πλαίσιο συνεργασίας και συσπείρωσης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, παρουσίασε χτες στην Ελευσίνα η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Ολο και πιο δυναμικά ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα η πολιτική εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ του Κόμματος αλλά και του πλαισίου συνεργασίας και συσπείρωσης μπροστά στις τοπικές εκλογές. Διαδικασία που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε εργαζόμενους, νέους, γυναίκες, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, αφού μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής υλοποιείται πλέον μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου - Μεγαρίδος του ΚΚΕ, στην Ελευσίνα. Μια περιοχή που - όπως ολόκληρη η Δυτική Αττική και το Θριάσιο - πλήττεται από την ανεργία και τη φτώχεια. Μια περιοχή, στην οποία βρίσκονται από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο του Λεκανοπεδίου και που έχει καταδικαστεί να βουλιάζει μετά από κάθε δυνατή βροχή λόγω της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων.

Η χτεσινή εκδήλωση ήταν η κορύφωση μιας σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αττικής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Χρήστος Κολοβός.

Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης

«Σκεφτείτε: Αν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχαναν στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα, στον Ασπρόπυργο και άλλες περιοχές, ότι ο συσχετισμός δύναμης θα άλλαζε και θα έφερνε αποτελέσματα», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας. «Το ΚΚΕ - συμπλήρωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - από τότε που δημοσιεύτηκαν οι θέσεις της ΚΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία τις γυναίκες σε μια γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διαχειρίζονται τα προβλήματα του τόπου για πολλά χρόνια. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να ψηφίσουν, ώστε να υποστεί βαθύ ρήγμα ο γενικός πολιτικός συσχετισμός δύναμης που ισχύει και στην Αυτοδιοίκηση. Αν δε γίνει αυτό θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία».


Στη συνέχεια, μιλώντας η Αλ. Παπαρήγα για το χαρακτήρα των εκλογών σημείωσε: «Από τότε που διαμορφώθηκε ο θεσμός είχε πολιτικό χαρακτήρα. Τα Κόμματα διαμορφώνουν τα ψηφοδέλτια. Από τη στιγμή που τα ψηφοδέλτια στηρίζονται από κόμματα και από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πράσινες και γαλάζιες σημαίες, ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει. Να τους κόψει τη φόρα».

Αβίωτη η ζωή στην Αττική σε λίγα χρόνια

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε μεσιτικό γραφείο των επιχειρηματιών», υπογράμμισε σε άλλο σημείο η Αλ. Παπαρήγα, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υλοποιούνται και μέσω των δήμων. «Το μεγάλο κεφάλαιο μπαίνει ακόμα και στα μικρά μαγαζιά και ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση. Ετσι, μετατρέπεται σε τοπικό επιχειρηματία. Εχει, λοιπόν, σημασία, συμπλήρωσε, η σύνθεση των δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων από αγωνιστές που θα συμπράξουν με το κίνημα».

«Στην Αττική, είπε η Αλ. Παπαρήγα, σε 10 - 20 χρόνια η ζωή θα είναι αβίωτη. Τα προβλήματα θα πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να "ανοίξουμε" αυτά τα ζητήματα. Το μέτωπο πάλης πρέπει να διαμορφωθεί και για τα ζητήματα της κατοικίας, των σκουπιδιών, των λυμάτων, της ποιότητας ζωής. Ομως, όλοι οι υποψήφιοι που θα μιλήσουν γι' αυτά, πρέπει να μιλήσουν και για τα γενικά ζητήματα. Κι όταν τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, του νερού, της στέγης θα οξυνθούν, τότε δε θα μπορούν να λυθούν εύκολα...».

Μέτωπο ενάντια σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ

«Το Μέτωπό μας είναι ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν το κρύβουμε. Εχουμε όμως καθαρό μέτωπο και απέναντι στον ΣΥΝ. Και αυτό γιατί συνδιοίκησε», τόνισε παρακάτω η Αλ. Παπαρήγα. Και συμπλήρωσε: «Κοιτάξτε: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα του κεφαλαίου. Οταν, όμως, μια δύναμη που εμφανίζεται με αριστερά συνθήματα νομιμοποιεί την πολιτική των κομμάτων της αστικής τάξης, εμείς δεν μπορούμε να το συγχωρήσουμε. Ο ΣΥΝ έχει ευθύνη, γιατί στήριξε αυτό το πλαίσιο μέσω της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ και της ΕΝΑΕ.»

Στις εκλογές - κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα - πρέπει ο κόσμος να εκλέξει μαζικά δημάρχους, νομάρχες, δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους που στηρίζονται από ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με δυνάμεις που συνεργάστηκαν μαζί μας, αλλά και με αυτές που θα διευρύνουν το μέτωπο συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ