Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικές συμπτώσεις (2)

Σύμπτωση δεύτερη: Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, έλεγε όσα έλεγε, περί διαπλοκής και «εθνικών προμηθευτών», που λυμαίνονται τη ΔΕΗ, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ενός μεγάλου διαγωνισμού, τον οποίο, για μια ακόμη φορά, κέρδισε η εταιρία ΜΕΤΚΑ - συμφερόντων Μυτιληναίου. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθείωσης καυσαερίων στη μονάδα 3 της Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

Πού βρίσκεται το «μυστικό»; Οπως αποκαλύπτουν χτεσινές και, μάλιστα, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες («Καθημερινή» και «Χώρα»), στη διακήρυξη του διαγωνισμού υπήρχε φωτογραφικός όρος (επί ποινή αποκλεισμού), που ζητούσε από τις όποιες εταιρίες συμμετάσχουν στο διαγωνισμό να εγγυηθούν, για την καλή λειτουργία του ταινιόδρομου, που θα μεταφέρει την παραγόμενη λάσπη από την αποθείωση στο χώρο απόθεσης. Σημειώστε, επίσης, ότι ο ταινιόδρομος έχει εγκατασταθεί από το 1997, από τη ΜΕΤΚΑ, η οποία είναι και η μόνη, που μπορεί «προνομιακά» να εγγυηθεί για την καλή λειτουργία του. Κι έτσι, οι άλλες εταιρίες αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό, αφήνοντας τη ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίου, ως μοναδικό διεκδικητή και, τελικά, αποδέκτη του έργου.

Ολ' αυτά, επαναλαμβάνουμε, την ίδια μέρα, που έγιναν οι καταγγελίες του κ. Παλαιοκρασσά, που η κυβέρνηση παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξανάλεγε, για πολλοστή φορά, ότι η μάχη κατά της διαπλοκής συνεχίζεται αμείωτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ