Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σπατάλη δημόσιου χρήματος

Αν προσλάμβαναν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία θα στοίχιζε πολύ λιγότερο απ' όσο πληρώνουν στις εταιρίες, με τις οποίες κάνουν συμβάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη ή άλλους τομείς που δίνονται κομμάτι - κομμάτι στους επιχειρηματίες.

Η πρακτική αυτή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 απ' την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες των προσλήψεων και εφόσον οι συμβάσεις με τις εταιρίες δεν υπερέβαιναν τα κονδύλια που θα στοίχιζε το μόνιμο προσωπικό. Μετά, το ΠΑΣΟΚ (με το νόμο 2646/98) εκχώρησε και τη φύλαξη σε ιδιώτες με τις ίδιες προϋποθέσεις. Και στη συνέχεια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (νόμοι 2889/2001, 3204/2003 και 3329/2005) κατάργησαν κάθε περιορισμό και επέτρεψαν την εκχώρηση της καθαριότητας και της φύλαξης σε ιδιωτικά συνεργεία «ανεξάρτητα του ύψους της αμοιβής του αναδόχου και της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων των οικείων κλάδων ή ειδικοτήτων».

Κι όλα αυτά, τα κάνουν γιατί έχουν ήδη συμφωνήσει στις Βρυξέλλες, για μείωση του «σπάταλου κράτους» και προώθηση των κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεων. Κι έτσι, η «κρατική σπατάλη» γίνεται το πρόσχημα της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, που την πληρώνουν πολύμορφα και αγρίως οι δραχμοβίωτοι Ελληνες φορολογούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ