Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ανακοινώσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων από την πρώην ΕΣΣΔ

«Καλούμε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αντί του συγκεκριμένου μνημονίου να εξετάσει τα αιματηρά εγκλήματα του καπιταλισμού που έγιναν σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του. Να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην αποτροπή της κρατικής τρομοκρατίας, που ασκούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο επιθετικό μπλοκ του ΝΑΤΟ. Να καταδικάσει τους οργανωτές και συμμετέχοντες στην επίθεση κατά του Βιετνάμ, της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ, τον αποκλεισμό της Κούβας, της ΛΔ της Κορέας. Να καταδικάσει τα φασιστοειδή καθεστώτα στις χώρες της Βαλτικής, τον επιθετικό εθνικισμό στην Ουκρανία και τη Γεωργία, τη φυσική και πνευματική γενοκτονία του ρωσικού και των άλλων σλαβικών λαών». Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζονται σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ -ΚΚΣΕ), την οποία υπογράφουν τα ΚΚ που εντάσσονται σ' αυτήν: ΚΚ Αμπχαζίας, ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, ΕΚΚ Γεωργίας, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Καζαχστάν, ΚΚ Κιργιζίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λιθουανίας, ΚΚΔ της Μολδαβίας, ΚΚ Νότιας Οσετίας, ΚΚ Ουζμπεκιστάν, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ΚΚ Τουρκμενιστάν, ΚΚ Υπερδνειστερίας.

Γενικευμένη ιδεολογική «Ιερά Εξέταση»

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, πως «η επιχείρηση της λεγόμενης καταδίκης του κομμουνισμού πραγματοποιείται στο φόντο των αυξανόμενων παγκοσμιοποιημένων επιδιώξεων του διεθνούς κεφαλαίου, των πρωτοφανών αστυνομικών και κατασταλτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων δορυφόρων τους έξω από τα κρατικά σύνορά τους, σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Η ενεργοποίηση του αντικομμουνισμού γίνεται στο φόντο της επιβαλλόμενης εξαγωγής των ιμπεριαλιστικών μοντέλων "δημοκρατίας", στο φόντο της δημιουργίας των μυστικών φυλακών της CIA στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, στο φόντο του "εξαγνισμού" του ναζισμού και της ενεργοποίησης του νεοφασισμού». Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην αύξηση των λαϊκών κινητοποιήσεων στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ και τονίζεται πως η προσπάθεια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει στόχο την επιβολή μιας νέας «γενικευμένης ιδεολογικής Ιεράς εξέτασης».

Τέλος, σε ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΣΕ, που υπογράφει ο Ο. Σένιν, σημειώνεται πως «η προσπάθεια ανακήρυξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των φορέων της ως εγκληματικών αποσκοπεί σε προσπάθεια ανακοπής της διαφαινόμενης παγκόσμιας στροφής προς το σοσιαλισμό». Το ΚΚΣΕ καλεί σε αγώνα «για να μην επιστρέψει η ανθρωπότητα στο Μεσαίωνα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ