Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Νομάρχης Λάρισας

To αντικομμουνιστικό μνημόνιο καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του νομάρχη Λουκά Κατσαρού έχει ως εξής: «O Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός ενημερώθηκε πρόσφατα από τη ΝΕ του ΚΚΕ Λάρισας για το "Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο" το οποίο υιοθετήθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο επιχειρείται να καταδικασθούν οι κομμουνιστικές κυβερνήσεις των πρώην Σοσιαλιστικών Χωρών. Ενόψει της συζήτησης του Μνημονίου στις 24 Ιανουαρίου στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Νομαρχιακή Αρχή ανακοινώνει τη θέση της: Η Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας καταδικάζει ρητά και απερίφραστα το Μνημόνιο Λίντμπλαντ με το οποίο επιχειρείται στην ουσία να καταδικασθεί η πολιτική που ακολούθησαν οι πρώην Σοσιαλιστικές Χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Θεωρεί ότι τέτοιου είδους Μνημόνια αποτελούν οπισθοδρόμηση και επιστροφή στο παρελθόν. Το Μνημόνιο επιχειρεί να επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, τοποθετώντας συλλήβδην στον άξονα του κακού τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον άξονα του καλού το δυτικό κόσμο. Τέτοιου είδους αναγωγές είναι ανιστόρητες, απλοϊκές και δεν έχουν θέση στο σύγχρονο κόσμο. Σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ενότητα και από ελευθερία στην έκφραση της πολιτικής άποψης, Μνημόνια σαν κι αυτά έρχονται στην ουσία να διχάσουν και να γυρίσουν τους λαούς στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά για την Ελλάδα - μια από τις χώρες που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος από τέτοιες διχαστικές λογικές - το Μνημόνιο αυτό επαναφέρει στη συλλογική μνήμη ορισμένες από τις πιο οδυνηρές στιγμές του παρελθόντος και πάει πίσω την υπόθεση της εθνικής συμφιλίωσης. Ο αντικομμουνισμός στην Ελλάδα έχει καταδικασθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Κατά συνέπεια, ενέργειες όπως αυτή που αμφισβητούν την ελεύθερη πολιτική δράση και ιδεολογία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας.

Η Νομαρχιακή Αρχή δεσμεύτηκε και θα φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας όπου θα προτείνει την απόρριψη και καταδίκη του Μνημονίου. Ελπίζουμε ότι με τη θέση αυτή θα συμπαραταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του νομού, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενδυνάμωση της Δημοκρατικής μας παράδοσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο (2006-03-04 00:00:00.0)
Στο πόδι για τη μεγάλη συγκέντρωση (2006-01-18 00:00:00.0)
Αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων (2006-01-10 00:00:00.0)
Μεγάλη κινητοποίηση στις 19 Γενάρη στην Αθήνα (2006-01-05 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί (2006-01-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ