Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Δεν πρέπει να λείπει κανείς!
  • Αύριο Πέμπτη, στις 6.30μ.μ., στα Προπύλαια
  • Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικάνικη πρεσβεία

«Τα αντικομμουνιστικά μέτρα δεν έχουν στόχο μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τα κοινωνικά - δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες συνολικά των λαών της Ευρώπης». Προτάσσοντας αυτή την - ιστορικά επιβεβαιωμένη - διαπίστωση, οι κομμουνιστές όλης της χώρας, συνεπικουρούμενοι από προοδευτικούς ανθρώπους, εντείνουν τη δραστηριότητά τους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για την επικινδυνότητα του αντικομμουνιστικού μνημονίου και, με δεδομένη την καταδίκη του από τους ανθρώπους του μόχθου, τους καλούν να την εκφράσουν και έμπρακτα συμμετέχοντας μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που διοργανώνονται.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο προετοιμάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής και το ΚΣ της ΚΝΕ, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΚΡΟ), το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) και της διωκόμενης Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αυριανού συλλαλητηρίου, πέραν των εξορμήσεων και περιοδειών που κατά δεκάδες ξεδιπλώθηκαν και χτες σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες, σχολεία του Λεκανοπεδίου, πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες πικετοφορίες σε πολλούς δήμους. Μέλη των κλαδικών αχτίδων της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των εργατικών τομέων της ΚΝΕ πορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώνοντας τους περαστικούς για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και για την κινητοποίηση της Πέμπτης.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για το αυριανό συλλαλητήριο έχουν οριστεί για τις 5.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

-- Στο Μουσείο για τη Σπουδάζουσα και τα ΤΕΙ.

-- Στην Ομόνοια για τις κλαδικές Οργανώσεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΒΕ.

-- Στα Χαυτεία για τις Δυτικές, Βόρειες, Βορειοδυτικές, Νοτιοδυτικές συνοικίες και για τα Διαμερίσματα 5ο - 6ο, 1ο - 7ο, 3ο - 4ο του Δήμου Αθήνας.

-- Στο Ζάππειο για τις Νότιες, Νοτιοανατολικές, Ανατολικές, Βορειοανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα.

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Επίσης, η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής θα γίνει στις 5.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Περιοδείες και συσκέψεις

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στην ΙΝΦΟΤΕ στις 9 π.μ.

-- Στην ΕΛΕΠΑΠ στις 10 π.μ.

-- Στους εργάτες στο ιστορικό κέντρο στις 2 μ.μ.

- Στην ICAP στις 10 π.μ.

- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 9 π.μ.

- Στο ξενοδοχείο «ΣΟΦΙΤΕΛ», στις 12.30 μ.μ.

- Στο «ΟΛΙΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ», στις 10.30 π.μ.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στα συγκροτήματα Α και Γ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα περιοδεύσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 π.μ.

Την Κυριακή, 23/1:

-- Σύσκεψη με θέμα συζήτησης το αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ στην 3ης Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ